Om 7.00 uur begint ons dochtertje Caitlin vrolijk te kwebbelen; ‘Goedemorgen mama, mag ik in mijn schoentje kijken?’ en gelijk erachteraan ‘en vandaag is het ook feest’. Blij huppelt ze naar beneden en kruipt daarna gezellig nog even tussenin om haar schoencadeautje uit te pakken. ‘Wat heb ik een geluk, dubbel geluk’ roept ze blij, ‘gaan we al?’. Na eerst een lekker zondag ontbijt met warme broodjes en een eitje gaan we op pad. Op naar Madurodam, met 3 generaties, want oma gaat ook mee.

Op uitnodiging van KiDDoWz gaan we vandaag kijken bij de nieuwe attractie van Madurodam ‘Waterwolf’, maar zeker ook genieten van de rest van het park. Bij aankomst liggen er vrijkaartjes voor ons klaar, krijgen alle info en staat er een goed gevulde goodiebag voor de kids. We worden vriendelijk welkom geheten en ook het extra kaartje voor oma hoeven we niet af te rekenen. Chapeau voor Madurodam.

Het is altijd best weer een uitdaging om met een uitje met al die leeftijden het iedereen naar de zin te maken. 6, 14, 15, 44, 47 en 71 jaar oud zijn vertegenwoordigd vandaag.  Maar dat blijkt dit keer geen enkel probleem. Bij de ingang ontdekken we als eerste een leuk hoekje, waar de geschiedenis van de oprichting Madurodam verteld wordt in een prachtige vertoning met mooie animaties. Vervolgens lopen we door het mooie park (nadat er een foto van ons gemaakt is) en bewonderen de mooie miniaturen, attracties en vele leuke gimmicks. Het is behoorlijk fris en we zijn even lekker gaan opwarmen in het restaurant en hebben daar een broodje gegeten. Ook daar kan onze dochter even lekker spelen en was het gezellig druk.

Vervolgens zijn we naar de Waterwolf gewandeld. Het gebouw zelf is al heel indrukwekkend, imponerend en robuust, met hierin het prachtige gemaal ‘De Cruquius. Binnenin is ‘s Werelds grootste stoommachine nagebouwd en als de deuren sluiten zit je echt middenin een super gaaf avontuur. Met prachtige lichteffecten, videobeelden, geluidsfragmenten rondom iedereen heen wordt het verhaal verteld over de geschiedenis van de Waterwolf – het immense Haarlemmermeer, de strijd om de drooglegging. Iedereen, jong en oud, zat (of stond) ademloos te luisteren en was gefascineerd door het geheel.  Toen het gemaal in werking trad mocht iedereen ook meedoen met droogpompen. Het was gewoon jammer dat het verhaal stopte en we naar buiten moesten. We was dit een geweldige belevenis.

Tot slot nog een bezoek gebracht aan de souvenirs winkel. Altijd leuk, nog even snuffelen en wat leuke aandenkens gekocht. En bij de uitgang lag een mooie foto op ons te wachten die we hebben gekocht. Making memories, zo belangrijk en bijzonder, goed om vast te leggen zodat je er nog vaak naar kunt kijken.

Dank je wel Amanda Gout van KiDDoWz.net en Lilyan Storm van Madurodam voor de kaarten. Het was een geweldige dag en dit doen we binnenkort nog een keer, er is zoveel te zien en te doen. Een echte aanrader voor jong & oud.

De hartelijke groeten van,
Marco, Miranda, Dylan, Timo, Caitlin en (oma) Hanneke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.