Even geen zin om te koken, dan kun je natuurlijk naar de snackbar gaan, maar een gezonde keuze is het niet. Nu kun je ervoor kiezen om uit eten te gaan, maar als je je kinderen mee wil nemen, kun je beter niet een willekeurig restaurant binnen stappen… tenzij je van je kind verwacht dat het de hele avond netjes blijft zitten en kwarteleitjes eet. Daarom vertellen we je graag meer over restaurants die erg kidsproof zijn.

All you can eat concepten

Er zijn enorm veel All You Can Eat concepten in ons land te vinden. Van de wok tot aan een Amerikaanse diner. Het nadeel voor velen, en dan vaak de mensen die culinaire hoogstand verwachten, is dat het als een vreetschuur gezien wordt. Mensen die zich samenpakken met hun borden zo volgeladen dat je verwacht dat ze voor een week genoeg gegeten hebt. Lichtelijk overdreven, maar er zit een kern van waarheid in.

Het voordeel van dit soort concepten is dat je niet in een of ander chique met een Michelin ster bekroond restaurant aan het eten bent. Alles is vrijer, gasten lopen rond en vaak is er met kinderen, door middel van een speelhoek, wel rekening gehouden. Verspreid door het hele land vind je dergelijke restaurants. Wereldrestaurant Omnia in Drachten is hier een goed voorbeeld van. En de buikjes zijn rond en de energie is eruit, dus na het eten zonder gemopper het meisjesbed in en slapen.

Hans en Grietje in Zeewolde

Kinderen zijn verzot op de 3 P’s, pizza, patat en pannenkoeken. Met uiteten in een pannenkoekenrestaurant zal je je kind zeker een plezier doen. Het pannenkoekenrestaurant Hans en Grietje in Zeewolde biedt je kind zoveel vertier, dat het na het eten zonder mopperen naar zijn of haar kinderkamer gaat en gaat slapen. De menukaart is volledig in de stijl van het sprookje van Hans en Grietje. En voor en na het eten is er op het terrein zoveel te beleven, dat je zo nu en dan echt even moet kijken of je kind er nog wel is.

Bij Jansen en Jansen

Roepen we ‘Wining and dining’, dan roep jij ‘Wanneer?’. Ons antwoord is, wanneer Bij Jansen en Jansen een tafeltje vrij heeft natuurlijk! Bij Jansen en Jansen ligt prachtig gelegen in de bossen bij Gorssel en biedt een apart gelegen familie restaurant met indoor en buiten speeltuin. De ouders kunnen dineren op basis van het concept wining and dining concept, en voor de kinderen is er een uniek kinderbuffet.

Zandfoort aan de Eem

Op zoek naar een strandtent waar je kinderen met zand en water kunnen kliederen terwijl jullie een hapje eten? Logisch dat je op een hoog zomerse dag geen zin hebt om achteraan in de rij naar de populaire Nederlandse stranden aan te sluiten. Zeg je Amersfoort, dan zeg je niet direct strandtent, maar toch is dit de plaats waar je alle eerder genoemde ingrediënten vindt. Een geweldige strandtent in hartje Amersfoort, wie had dat gedacht? Jullie genieten van eten en drinken en de kinderen spelen met zand, de waterpomp, schommel en glijbaan en maken een keuze uit de lekkerste gerechten voor kinderen!

Beeld: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.