Op 8 november j.l. vertrok ik in de avond samen met mijn moeder naar Utrecht. We waren namelijk uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de 400e voorstelling van MAMMA MIA! de musical. Omdat ik een gezamenlijke liefde deel voor musicals met Linda, vroeg ik haar om met ons mee te gaan. We hebben een fantastische en swingende avond gehad.

Ludieke actie voor 400e voorstelling

Om te vieren dat de 400e voorstelling gespeeld ging worden, deelde de cast van MAMMA MIA! een paar uur van tevoren voor het theater maar liefst 400 kaarten uit, aan voorbijgangers. Dit was van tevoren al bekend gemaakt, dus er stond al een flinke rij mensen voor het theater te wachten, om kaarten te bemachtigen voor diezelfde avond.

Het verhaal

Sophie staat op het punt te trouwen, terwijl haar moeder op een mooi Grieks eiland met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd door een ontmoeting met drie voormalige liefdes. Sophie, die door haar echte vader ‘weggegeven’ wil worden, probeert uit te vinden wie van de drie mannen dat is.

Bekende meezingers

De musical is in het Nederlands, dus de liedjes ook. Wellicht speel ik een beetje vals omdat ik tijdens musicalklas ooit alle Nederlandse liedjes al heb leren kennen en ze dus luidkeels mee kan zingen. Voor ieder ander zijn het de bekende melodieën van de muziek van ABBA…die hoogstwaarschijnlijk in het Engels meegezongen worden. Geeft niks…want het geluid is hard genoeg dat al die zangvogeltjes er niet overheen kunnen komen. Alles wordt overigens begeleidt door een live band…wat het m.i. natuurlijk allemaal nog een stukje vetter maakt.

Cast

Natuurlijk zijn er regelmatig wisselingen (musicalsterren hebben ook recht op een avondje, of twee, vrij). De cast die wij tijdens de 400e voorstelling zagen was een ijzersterke in ieder geval;

Donna – Antje Monteiro
Sophie – Dana van der Geer
Sam – Dieter Troubleyn
Roos – Hilke Bierman
Tanja – Sophia Weze
Bart – Emiel de Jong
Harrie – Dennis de Groot
Sky – Soy Kroon

Tickets

Wil jij ook naar MAMMA MIA! de musical, dan moet je snel zijn want hij stopt definitief op 29 december. Meer informatie kun je hier vinden.

Adres

Beatrix Theater
Jaarbeursplein 6A
3521 AL Utrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.