wic4Wickie de Viking! Wie van mijn generatie kent dit slimme Viking jongetje nou niet?! Extra bijzonder was het dus voor ons, om samen met onze kleuter deze musical te mogen bewonderen.

Na twee succesvolle films en een remake van de populaire animatieserie Wickie de Viking, pakt Studio 100 uit met Wickie, de Musical! In deze spannende, maar vooral ook grappige familiemusical gaan de Vikingvrienden uit Flaken wederom de strijd aan met aartsvijand Vreselijke Sven, die vastbesloten is de grootste Vikingschat in handen te krijgen. Wickie, de Musical gaat over karakters die al jaren bekend zijn bij jong en oud. Dat maakt Wickie, de Musical dus niet alleen voor kinderen een feest der herkenning, maar ook voor alle vaders, moeders, opa’s en oma’s! De castleden van Wickie, de Musical worden binnenkort bekend gemaakt. Samen met de prachtige decors zullen zij zorgen voor een grappige, spannende en indrukwekkende musical waar de hele familie van geniet! Wickie, de Musical is van vrijdag 14 augustus tot en met woensdag 28 oktober 2015 te zien in Heerlen, Rotterdam, Groningen en Breda. Zet je Vikinghelm dus maar vast op en beleef het avontuur samen met de hele familie! Geniaal idee!

wic1Zondag 9 augustus mochten wij een voorproefje nemen tijdens de feestelijke première van Wickie, de Musical! Bij binnenkomst kreeg onze kleine man meteen Viking helm. Deze helm is overigens de hele dag niet meer afgegaan.

Het verhaal:
Vreselijke Sven is het beu om telkens het onderspit te moeten delven bij gevechten met de Vikings van Flake. Hij beraamt een plan om Wickie te ontvoeren om zo losgeld te eisen. Sven wil de grootste Vikingschat bemachtigen: twee hele bijzondere diamanten uit het Godenbeeld dat op het dorpsplein van Flake staat. Zal het Sven lukken om die diamanten te bemachtigen? Of zullen Wickie, Halvar en de rest van de Vikings Sven weer te slim af zijn?wic2

Wij hebben genoten van deze voorstelling vol met avontuur. Het decor was prachtig en met de huidige technieken lijkt het alsof ze echt op zee zitten. Er zaten wat momenten in die voor sommige kleuters nog best wel spannend en heftig kunnen zijn. Gelukkig had het verhaal ook veel grappige momenten, waardoor mijn kleuter het van voor tot achteraan helemaal heeft kunnen volgen. De zang vond ik steengoed tijdens deze musical. De jonge acteur Remi de Smet die de rol van Wickie speelt, zong prachtig en vooral erg zuiver.

Onze kleine Viking heeft genoten en lag aan het einde van de dag nog steeds in bed met zijn helm op. Een geslaagd avontuur dus!

wic3Beleef dit spannende avontuur samen met het slimste Viking jongetje ter wereld in ‘Wickie – de musical’.

Kijk voor de actuele speellijst en meer informatie op www.studio100.com. Kaarten voor Wickie, de Musical zijn verkrijgbaar aan de kassa’s van de theaters en via Eventim: 0900-3005555 (€0,45 p/m) of www.eventim.nl.

/Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.