wpid-img-20150101-wa0009.jpgOp woensdag 17 december 2014, vertrok ik samen met mijn moeder naar Amsterdam, om de film “Annie” te bekijken. Best bijzonder om deze film in een modern jasje te zien.  We gingen er heen met een bepaalde verwachting…..

Aangekomen bij het Tuschinski Theater in Amsterdam stond er al een lange rij te wachten bij de rode loper. We werden prachtig toegezongen door een mooi koor: een groep meiden dat de titelsong van Annie zong.

Bij binnenkomst was het meteen een feestelijke boel. Een lekker drankje, een hamburgertje en een mini snackbar met allemaal lekkere dingen.  En voor de kinderen was er voor tijdens de film ook nog een snoepbar. Allemaal erg goed geregeld.

wpid-img-20150101-wa0008.jpgAls eerste werd de stemmenvast voorgesteld!  En daarna volgde er een aantal optredens van Meidentrio O’G3NE en was daar ook Aliyah Kolf bij. Zij gaf een spetterend optreden met haar nieuwe  single ‘ It’s the Hard-Knock Life’. Samen met haar werd er gedanst door een dansgroep. Dit was echt fantastisch zo strak als als er gedanst werd!

Ook was er nog de prijs voor de beste look a like van Sandy het hondje van Annie!

In deze moderne versie van de geliefde musical klassieker ANNIE speelt Quvenzhané Wallis (Beasts of the Southern Wild) het vrolijke en stoere meisje Annie. Haar ouders lieten haar achter toen ze een baby was met de belofte haar ooit weer op te halen. In de tussentijd heeft ze een zwaar bestaan bij haar gemene pleegmoeder Miss Hannigan (Cameron Diaz). Alles verandert wanneer de rijke politicus Will Stacks (Jamie Foxx) – op aanraden van zijn briljante assistente Grace (Rose Byrne) en zijn campagne-adviseur Guy (Bobby Cannavale) – Annie onder zijn hoede neemt. Stacks hoopt hierdoor stemmen te winnen en verkozen te worden tot burgemeester van New York. Hij ziet zichzelf als Annie’s reddende engel. Of is het tegenovergestelde het geval en redt Annie de serieuze politicus met haar ontwapenende karakter en positieve kijk op het leven?wpid-img-20150101-wa0007.jpg

De remake van Annie is een stuk hipper dan het origineel. Ik zelf vind dit persoonlijk niet veel beter, maar kan me voorstellen dat de jeugd er meer plezier aan beleefd. Er wordt in de film meer gedanst en de muziek heeft een duidelijke beat. Ook heeft Annie hier een pleegmoeder terwijl ze in het origineel echt een weeskind is dat in een weeshuis woont.  Dat maakte voor mij dat de film me minder raakte dan het origineel.

/Mirjam

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.