Huishoudelijke hulpjes kunnen het leven gemakkelijker en hygiënischer maken. Een simpele vuilniszak kan al een hoop verschil uitmaken in het aantal bacterien in huis. Maar een zakje kan ook het verschil maken om bijvoorbeeld etenswaar in te bewaren. Hieronder gaan we een aantal producten benoemen welke wij getest hebben.duo3

Toppits Zipper zakjes zijn multi-functioneel voor thuis en onderweg. Dankzij de gepatenteerde Zipper sluiten zij veilig, met hoorbaar ZZZZZZZZIP-effect. De speciale folie is extra scheurvast en waterdicht. De multi-functionele zakken met ritssluiting zijn handig in gebruik in de keuken of voor onderweg. Denk maar eens aan fruit die u in een zakje kunt doen, uw kind kan dan naast een boterham vers fruit meenemen en makkelijk open ritsen op school. De zipper zakjes zijn niet te groot en ook niet te klein, daardoor passen ze makkelijk in de broodtrommel. De kinderen kunnen de zippers goed open en dicht maken, wat weer heel erg handig is als ze hun tussendoortje of maaltijd niet volledig in een keer op willen eten. Toppits Zipper voelt deugdelijk en stevig aan, de inhoud is 1 liter en daardoor handig bij porties die over zijn. Doordat ze stevig zijn, zijn ze niet snel kapot te krijgen, daarbij komt dan ook gelijk het idee bij mij naar boven om

Toppits Zipper diepvrieszakken met dubbele Zip-sluiting zorgen voor extra bescherming van de smaken en voedingsstoffen in levensmiddelen. Door de geïntrigeerde Zip-sluiting kunnen enkele porties worden uitgenomen en de zak weer veilig worden gesloten. Door de praktische vlakke bodem staat de zak vanzelf recht en is daardoor makkelijk te vullen.

Met kinderen kunt u nooit helemaal vooraf voorspellen wat ze eten, heeft u lekker gekookt en is uw kind intussen ziek geworden dan kunt u de maaltijd makkelijk in een zakje stoppen en later opwarmen. Ook op latere leeftijd zult u merken dat uw kind eens niet mee-eet maar bij anderen blijft eten en u daardoor met eten opgezadeld zit. De Toppits ziploc hebben een dubbele sluiting erg prettig bij een iets wat vloeibare inhoud als fruit en derglijke. Zo is de kans iets groter geworden dat de schooltas schoon thuis komt. Goed te openen en te sluiten door kinderen. Kortom voor jonge en oudere kinderen maar ook een gezin zonder kinderen zijn de Toppits Diepvrieszakken een perfect artikel voor in huis.

Swirl pedaalemmerzakken: Iedereen heeft wel een of meerdere prullenbakken en/of pedaalemmers in of om huis staan. Uiteraard kun je deze allemaal gebruiken zonder een zak erin, maar de smerigheid die je daarna krijgt wil je toch liever voorkomen. Een pedaalemmerzak op formaat en eventueel met een geurtje zijn dan een handige gebruiksmiddel om het huis netjes, schoon en geur vrij te houden.Siwrl heeft diverse soorten pedaalemmerzakken waaronder met elastische fixeerband (voorkomt dat de zak in de emmer glijdt) ook geparfumeerde pedaalemmerzakken (heerlijk in de badkamer). Zo is er voor elk huishouden en elke prullenbak een zak te vinden welke past én zelfs zorgt voor een aangename geur als je de deksel opent. Zo blijft het huis schoon en fris en maken bacterien minder kans om te overleven. De zakken zijn allen makkelijk uit te nemen en door de stevigheid van de zakken scheuren ze niet waardoor je de zak makkelijk in de container (kliko) kunt dumpen. Er zijn zakken met fixeerband, deze zijn niet alleen handig als je de zakken in de pedaalemmer stopt ook zijn ze handig als je de zak uit de pedaalemmer wilt nemen en wilt dichtknopen.

Plastic pedaalemmerzakken zijn geen speelgoed in verband met stikkingsgevaar!

duo1Melitta filters: met aromazones. Wat een goede timing van Melitta vlak voor de Kerstvakantie ontving ik de Arona Plus proeffilterzakken. Ik ben een enorme koffieliefhebber maar blijf op zoek naar de smaak van ‘vroeger’. Nu kon ik er echt de tijd voor nemen. We hebben hier thuis al van alles geprobeerd van pads tot zelf bonen malen voor een Italiaans potje, van cups tot oploskoffie. Gek genoeg staat het filterapparaat nog steeds in de kelderkast achteraan, dus die gelijk met de kerstboom maar eens tevoorschijn gehaald. Manlief keek vreemd op, maar had er wel oren naar.

Die avond na een volle dag optuigen met drie dochters, de koffiebonen gemaald en in het koffiefilter geschept. Als verhouding 1 op 1, een schep op een water en pruttelen maar. Melitta beloofd ons Aroma Plus en dat was direct goed te ruiken. De koffiefilters hebben relief en dat zal waarschijnlijk wel het geheim van de smid zijn. Het lijkt erop dat het oppervlakte van het filter vergroot wordt maar het water langzamer doorloopt, dat kan natuurlijk suggestie zijn. De smaak was gelijk weer ouderwets als mijn oma haar koffie, het leek wel thuiskomen. We namen twee koppen koffie, terwijl het normaal bij een blijft.

Een paar dagen later met een huis vol visite na het Kerstdiner het filterapparaat aangezet. Kon ik een lekkere volle pot koffie zetten. De koffiegeur bleef niet onopgemerkt, er werd direct om likeur gevraagd. De koffie viel in de smaak bij jong en oud en ik heb de visite over deze filterzakken verteld. Gek genoeg blijkt iedereen nog een filterapparaat achter de hand te hebben, dus we verheugen ons al op het rondje Nieuwjaarsvisite!

Toppits Braadzak 2in1 Voor smaakvolle bereidingen met minder vet in de oven én in de duo2magnetron/microgolf. In de verpakking zitten recept ideeën, welke stuk voor stuk makkelijk te bereiden zijn, en bovendien gezond zijn. Op de achterkant van de verpakking staat duidelijk de gebruiksaanwijzing. Niet alleen voor kinderen een leuke en gezonde maaltijd maar ook voor volwassenen kan er zo eens wat anders gemaakt worden. Het gemak om een maaltijd te bereiden op deze manier is dat je even een paar minuten ongestoord iets anders kunt doen. In de verpakking zitten een aantal zakken met speciale sluitclips, deze laten stoom gelijkmatig ontsnappen, dat is nog eens handig! Een extra voordeel van een maaltijd in zak bereiden (klinkt eigenlijk best raar) is dat de oven schoon blijft. Door het gebruiksgemak op meerdere manieren kunt u op deze manier een hoop stress besparen als er eters komen, maar ook voor eigen gebruik zijn de braadzakken niet alleen erg handig het smaakt ook erg goed! Het klinkt allemaal erg lekker en ideaal en dus nemen wij de proef op de som. Wij kiezen de Kip met groentemengeling zonder knoflook. Alles komt vers uit de winkel en we zijn benieuwd of het ook echt zo smaakvol uit de oven komt. Na het wassen, schillen en snijden gaan de groenten in de zak, hierna volgt de mengsel met de olie en kruiden vervolgd met het vlees. Na 30 minuten gaat het kookwekkertje af en kunnen wij genieten van een maaltijd. En of we kunnen genieten! Het vlees is sappig en goed gegaard, en de groenten zijn zeer smaakvol! Ik had verwacht dat alle smaken door elkaar te proeven waren maar tot mijn verbazing behoud elke groente zijn eigen smaak met net dat beetje extra wat je normaal niet hebt. Dit gaan we zeker vaker maken.

Bovengenoemde producten zijn bij de supermarkt (of andere winkels) te verkrijgen


Lmcmr & M.Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.