tulpenDe opening van het Tulpenseizoen wordt 17 januari 2015 ingeluid door de Nederlandse Tulpenkwekers op de Dam te Amsterdam. Net als voorgaande jaren is er een tulpenperk aangelegd en mag iedereen vanaf 13 uur komen plukken. Naar verwachting wordt rond 16.30 uur de laatste tulp geplukt. In ruil hiervoor worden wij uitgedaagd onze familie, kennissen of collega’s eens te verrassen met een bosje tulpen in de tulpenweken.

Dit jaar staat het thema:  ‘Deel blijdschap, geef tulpen’ centraal en wordt op deze manier aandacht gevraagd voor het Rode Kruis, in het bijzonder aandacht voor noodhulp in Nederland.  De ruim 200.000 tulpen vormen samen een vrolijke tulpenpluktuin met in het hart het symbool van het Rode Kruis.

De Tulp, als export-produkt, staat symbool voor Nederland. De Tulpentijd loopt jaarlijks van januari tot eind april. Er zijn meer dan 1.000 soorten Tulpen die jaarlijks te verkrijgen zijn bij de bloemisten of supermarkt.

Op de site hebben ze een speciaal hoofdstuk voor kinderen, http://tulpen.nl/nl/Kinderen, met kleurplaten maar ook informatie voor werkstukken en spreekbeurten. Wie ga jij verblijden met een bosje Tulpen?

/Lmcmr

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.