circus1Jazeker, u leest het goed we hebben een wintercircus in de buurt, sterker nog voor de deur. Hoe leuk is dat? Ze zijn op 15 december aangekomen en het opbouwen van de circustent vordert gestaag. Wij werpen regelmatig een blik op de vorderingen en onze dochters zijn niet te houden. We hebben al een kijkje genomen op de site van het Wintercircus en we hebben besloten dat we er graag heen gaan. Er komen geen wilde dieren in dit circus, maar wel een hondenshow, het duo Helmut & Giuliana poseerde deze middag nog met hun vier honden voor het circusterrein. Dat zijn trouwens niet de enige viervoeters, laten we terriër Buster niet vergeten, de enige echte ster van ‘The German Blues Brothers’, het acrobatische onderdeel.

 

Naast alle hondjes kijkt onze schoolmeid het meest uit naar de acts van Kitty Hagen. Zij is namelijk messenwerper en dat niet alleen, ze geeft ook een vuurshow. En dat is niet het enige vuurtje dat geblust moet worden, gelukkig is Alex the Fireman er ook met een ladderact. De foto’s alleen al zorgen voor een glimlach en rode koontjes bij onze kleuter. Misschien komt Alex met zijn ladder op dezelfde hoogte als Miss Julia, zij verzorgt de Tissue Act en dat op Top 2000 muziek. De Top 2000 zal in dezelfde periode als het Wintercircus vanuit Hilversum verzorgd worden. Zo lijkt mij persoonlijk Mr. Bill & Co erg leuk, hij is een soort ‘chef de piste’ en gaat ervoor zorgen dat alle spulletjes op tijd in en uit de ring zijn (of niet?)

 

Het Wintercircus Hilversum heeft als spreekstalmeester Hans Kazan, hij prijkt dan ook op de talloze posters circus4en spandoeken door de stad. Als vanzelfsprekend zorgt Hans Kazan ook voor wat magische momenten tussendoor. Stevan Kazan voert zijn programma Comedy Reprises op. En dit zijn niet de enige ‘bekende’ Nederlanders, kent u Nigel Voets nog van Holland Got’s Talent? De jongen die van alles kon met een bal, hij is Nederlands jongste tempojongleur.

 

Het Wintercircus Hilversum is zeer goed bereikbaar per openbaar vervoer. Het circus is namelijk gepositioneerd op het Stationsplein van Hilversum CS, gelegen aan de Centrum RING. Parkeergarage circus3Q-Park Silverpoint is gelegen aan de overzijde van het terrein voor een ieder die met de auto wil komen. Dit maakt dat het Wintercircus niet alleen een regionale maar zelfs landelijke aantrekkingskracht uit zal oefenen. De voorstellingen zijn tweemaal daags en duren tweemaal drie kwartier met een pauze van vijftien minuten. Het advies is op tijd te komen, want er geldt vrije placering en de ontvangsttent gaat drie kwartier voor aanvang open, de circustent een half uur. In de (online) voorverkoop kosten de kaarten 5 euro minder. Aan de kassa betaald iedereen vanaf 2 jaar 20 euro per tribunekaartje en 25 euro voor een logeplaats (stoel).

Het Wintercircus Hilversum is een productie van AV100 Eventions. Neemt u voor alle data, tijdsstippen, tickets en het programma een kijkje op de website van het Wintercircus. Zwaait u gerust even naar ons, we staan of voor het raam of we zitten in de circustent natuurlijk.

De première voorstelling is op zaterdag 20 december om 16.00 uur! U wordt dan ook nog eens muzikaal en feestelijk welkom geheten door de Crazy Mills Brass Band!

/Lmcmr

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.