In maart komt de Mattheus Passie in Concert, wegens succes, weer naar het theater: Zeventien musici, acht vocalisten en Edwin Rutten als verteller van het verhaal voor de nieuwe generatie Bach-liefhebbers.

De Mattheus Passie voor (groot)ouders die hun (klein)kinderen mee willen nemen in de traditie om dit bekende Bach-concert te bezoeken in de passietijd. De versie van Edwin Rutten is teruggebracht tot zeventig minuten. ”Ik neem de luisteraar bij de hand door het hele stuk”, aldus Rutten, ”Je maakt kennis met de sfeer van de muziek, de instrumenten en de stemmen van verschillende zangers en koren. Te zwaar voor kinderen van 8 of 9 jaar? Niks daarvan. Ook voor volwassenen die alleen komen? Nou, wel degelijk”. Rutten legt onder andere uit wat het verschil is tussen een arioso en een aria en wat een koraal is. Na afloop ontmoet Edwin Rutten zijn grote en kleine bezoekers, tot de laatste weg is: “Ik wil graag weten, wat zij ervan vinden”.

Er wordt live gemusiceerd door Camerata Amsterdam en gezongen door solisten Merel van Geest, Brigitte van Hagen, Marion van den Akker, Florieke Beelen, Alex Vermeulen, Gevorg Aperánts, Jan Willem Baljet, Sef Thisen en Joost van Tongeren. Regie is in handen van Marc Pantus. De Mattheus Passie staat onder muzikale leiding van Jeroen Weierink. Hij maakte eerder, samen met Edwin Rutten, het familieconcert Mozart… je zal maar een wonderkind zijn. Tevens is Weierink bekend van operette Wien Bleibt Wien en de succes opgevoerde Charkov Staats Opera en Balletten. 

De eerste voorstelling is op 18 maart om 15.00 uur te zien in Cultuurhuis de Klinker te Winschoten. Daarna volgen Venlo, Hoorn, Veenendaal, Gouda, Sittard en Rotterdam.

Meer informatie en de speellijst: https://www.ntk.nl/voorstelling/mattheus-passie

WINNEN!
Wij mogen 2 kaarten weggeven voor deze mooie voorstelling. Je mag zelf kiezen in welke plaats dit zal zijn. Laat hieronder even weten waar je voor kiest als je wint. En waarom wil je eigenlijk zo graag naar deze voorstelling? Vergeet niet je naam + een geldig mailadres te vermelden! Deze actie is inmiddels afgelopen!

12 thoughts on “De traditie van de Mattheus Passie nu voor het hele gezin….

 1. Samen met mijn zoon deze voorstelling gaan zien in Veenendaal,
  dat lijkt me echt helemaal,
  een super cultureel uitje voor moeder en zoon,
  iets bijzonders niet gewoon.
  Een prachtig stukje cultuur om samen eens van te genieten
  deze kans laat ik echt niet schieten!

 2. Ik zou graag mijn man, de pleegvader van onze pleegkindjes verrassen met kaartjes voor de voorstelling in Winschoten! Toen zijn oma nog leefde was het traditie om jaarlijks naar de Mattheus Passion te gaan, sindsdien is het er niet meer van gekomen… Ik zou hem graag verrassen met de kaartjes, kan hij samen met onze pleegzoon gaan en zo een nieuwe traditie starten! <3

 3. Gaaf! Ik ben heel nieuwsgierig geworden. Ik zou heel graag mijn dochtertje kennis willen laten maken met dit prachtige en indrukwekkende stuk. #duimenmaar 😉

 4. Moeilijke keuze met wie.. Ik zou met mijn man of dochter willen gaan.. Mijn dochter omdat ik haar gelovig opvoed en haar ook een goede muzikale basis wil meegeven ; mijn man omdat hij een stuk minder gelovig is dan ik, maar wel van de muziek houdt.
  Omdat we graag naar de voorstelling in Sittard willen kies ik voor mijn man. Voor onze dochter is die voorstelling te laat op de avond helaas..

 5. Ik zou graag met mijn moeder naar deze voorstelling willen gaan. Beide vinden we deze muziek prachtig en ik denk dat mijn moeder het geweldig zou vinden, als haar dochter, haar meeneemt naar dit prachtige spektakel. Het zou de dag van ons leven zijn!
  Als wij mochten winnen kiezen we voor de voorstelling in Hoorn!

 6. wat een geweldig moment om mijn dochter kennis te laten maken met deze indrukwekkende De Mattheus Passie !
  ze ademt muziek in en uit en ik hoop dat we de kans krijgen om naar Hoorn te gaan .

 7. Samen met mijn dochter Kimi, ze wil heel graag naar The Passion, helaas was dit te ver van huis dit jaar. Dit zal ze een geweldige vervanging vinden.

  Veenendaal
  Woensdag 28 maart 2018 – 19:00 uur
  Theater De Lampegiet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.