De Uitmarkt is de opening van het nationale culturele seizoen. De 42ste editie van de Uitmarkt vindt dit jaar plaats van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus. De Uitmarkt Junior is voor jeugdige luchtdirigenten, de toekomstdansers, de mini-muziekfans en grote filmliefhebbers. Het junior programma is te vinden op, in en rond de vijver op het Museumplein. Bekijk voorproefjes van de nieuwe kinder- en jeugdvoorstellingen, doe mee in de kids@work workshoptent of duik in het literaire kinderprogramma.

In de kids@work Theater en Dans workshoptent op het Museumplein is van alles te beleven: kruip in de huid van boeven tijdens de boevenmasterclass voor kleuters, maak beatbox aria’s rondom Mozart’s De Toverfluit of doe een snelcursus theatraal kickboksen.
Op het jeugdtheaterpodium Uitmarkt Junior zijn previews te zien van kindervoorstellingen waaronder Assepoester van Het Kleine Theater en Rimpelsteeltje van Pieter Tiddens Familietheater. Ook kun je meezingen met de liedjes van Dirk Scheele, leren luchtdirigeren met de Nederlands Kampioen luchtdirigeren Richard van Roessel, meedoen met een heuse hiphopworkshop en swingen met Surinaamse dans van het Tropenmuseum.
Het literaire programma speciaal voor kinderen biedt onder meer een proeverijtje met nijntje & Samuel Levie en een lezing door Manon Berns, de ‘Dan Brown voor kids’, over Rembrandt en de Nachtwacht. Ook geeft Mel Wallis de Vries schrijftips en vertelt Anna Woltz over hoe het was om het Kinderboekenweekgeschenk 2019 te schrijven.
Bij het Port of Amsterdam Circulaire Circus kunnen kinderen in de vijver van het Museumplein verschillende soorten afval vissen én recyclen voor een (pr)ijsje.
Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.uitmarkt.nl/junior

Uitgelichte afbeelding: Bas Uterwijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.