Met het hele gezin genieten van een wandeling door de lichtstad van Nederland. Met spectaculaire lichtwerken, prachtig verlichte gebouwen, mooie muziek en heerlijk eten en drinken. En het is nog gratis ook!

Glow

Inmiddels is het in Eindhoven al jaren een begrip, Glow. Een prachtig lichtfestijn in de binnenstad van Eindhoven waar jong en oud van kunnen genieten. Dit jaar wordt het voor de 13e keer georganiseerd en het lijkt wel alsof het elk jaar mooier en grootser wordt. De route van Glow loopt langs 35 prachtige lichtkunstprojecten en de totale route is 5 kilometer lang. Onderweg kom je voorbij verschillende plaatsen waar je lekker wat kunt eten en drinken. Veel restaurants hebben een speciaal Glow menu of je zoekt gewoon zelf even een leuk restaurant op in de binnenstad van Eindhoven, om daarna weer verder te lopen.

Shadows & Light

Dit jaar staat het thema “Shadow & light” centraal. De route is onderverdeeld in vier verschillende lichtprojecten:

  • Groot licht. Dit zijn de spectaculaire, internationale lichtprojecten die het grote publiek aanspreken.
  • Nieuw licht: Dit zijn de projecten van studenten en nieuwe talenten, die voor het eerst bij Glow getoond worden.
  • Kunst licht: Bij deze projecten gaat het om een bepaalde diepgang. Pure kunst.
  • Groen licht: Een nieuwe vorm van lichtkunst bij Glow, waarbij het ook draait om duurzaamheid.

Speciaal ontworpen

De lichtprojecten zijn speciaal ontworpen voor Glow, dat kan ook niet anders, want alles past precies op de gebouwen waardoor de special effects niet voor te stellen zijn als je het zelf niet hebt gezien. Het is zo ontzettend knap wat de designers neer weten te zetten. De kunstprojecten zijn ontworpen door designers uit binnen- en buitenland, waarbij er ook ruimte wordt gemaakt voor unieke projecten van eigen bodem.

Lichtshow Game:on

Hoewel Glow zelf gratis is, is er de mogelijkheid om je Glow avontuur nog mooier te maken. Er zijn namelijk speciale tickets te koop voor een geweldige lichtshow in het PSV stadion. TWOFIFTYK komt met een magisch schouwspel dat nog nooit eerder vertoond is, waarbij het stadion tot leven komt en een wedstrijd gaat spelen tussen schaduw en licht. Er zijn per show maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Kijk hier voor de tickets en de showtijden.

Alle info op een rijtje

Van 10 tot en met 17 november in Eindhoven. Glow is van 18.30 tot 23.00 uur te bekijken en op vrijdag en zaterdag tot 00.00 uur. Je hebt geen entreetickets nodig en je kunt Glow bezoeken wanneer je maar wilt. De route is 5 kilometer lang en start bij de Brandstore naast het Centraal Station, maar je kan in principe op elk gewenst punt beginnen. Kijk hier voor de volledige route.

Veel plezier!
Liefs Charlotte (www.aukjeswereld.nl)

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.