Je denkt er wellicht op dit moment nog niet over na, maar als het over een aantal maanden weer zomer is, dan is het handig als je jezelf alvast een beetje ingelezen hebt. Een zwembad aanschaffen voor in je tuin, hoe heerlijk klinkt dat? Echter is het niet zo slim om gewoon zomaar naar de eerste de beste website te surfen en een zwembad in je “winkelwagentje” te mikken. Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt, vertel ik je hieronder waar je nou precies op moet letten!

#1 Kies de goede maat

Het is goed om van tevoren te weten welke maat zwembad je precies kwijt kunt. Er moet ook nog ruimte in de tuin overblijven voor andere dingen. Denk aan een strook gras, of een leuk zitje met fijne parasols. Voorkom teleurstellingen en meet dus goed op wat voor jouw tuin geschikt is. Is een rond model wellicht een betere optie dan dan een recht model? Bij Zwembadgigant.nl kunnen en willen ze graag met je meedenken. Het assortiment is groot, dus er zit vast iets tussen wat helemaal bij jou past.

#2 Veiligheid voor alles

Zorg ervoor dat het zwembad veilig is en dat kleine kinderen er nooit alleen in de buurt kunnen komen. Het is verstandig om het zwembad af te dekken als het niet gebruikt wordt; voor zowel de veiligheid, als het schoonhouden van het water. Kinderen kunnen snel verdrinken dus zorg dat je altijd alert bent hierop. Ook in de tuin dus bandjes om als een kind (nog) niet kan zwemmen!

#3 Waterpas neerzetten en gemakkelijk op te zetten/op te ruimen

Zorg ervoor dat het zwembad op een plek in de tuin komt waar hij zoveel mogelijk waterpas kan staan. Ook is het een goed plan om een zwembad aan te schaffen dat je niet alleen gemakkelijk kunt opzetten, maar ook weer snel op kunt ruimen. Als je “de zomer voorbij is” dan wil je er niet nog weken tegen aanhikken dat dat ding naar de schuur of de garage moet toch? Maak het jezelf gemakkelijk, des te langer kun je van je zwembad genieten als het wel mooi weer is.

#4 Budget

Probeer een budget af te spreken met jezelf en ga daar dan ook niet (of minimaal) overheen. De aanschaf van een degelijk zwembad kost natuurlijk wel wat, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Welke accessoires wil je er bijvoorbeeld nog bij kopen? Zet alles op een rijtje en ga daarna kijken wat er allemaal te koop is. Eenmaal aangeschafte en opgezet, is het tijd om je bikini uit de kast te trekken en er in te plonsen! Veel plezier!

Beeld: Pixabay

One thought on “Een zwembad aanschaffen; hier moet je op letten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.