Je kind voldoende groenten laten eten? Dat is nog niet zo makkelijk voor veel ouders. Ongezonde snacks, snoep en tussendoortjes gaan er uiteraard met gemak in. Spoony maakt van groenten eten een feestje! Spelenderwijs gaan kinderen met Spoony op groenten-ontdekkingstocht.

Volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum moet een kind van vier jaar zo’n 100 gram groenten per dag eten. Een kind van acht jaar zelfs 150 gram. In de praktijk haalt maar liefst 65% dit niet. Hoewel variatie in groenten heel belangrijk is voor de ontwikkeling van de smaakpapillen én het binnenkrijgen van belangrijke bouwstoffen, komen veel kinderen niet verder dan snacktomaatjes en komkommers.

Veggies on a mission

Phaedra Mensen, zelf moeder van drie dochters, startte drie jaar geleden haar food-startup Spoony met een sociale missie: kinderen met plezier meer groenten laten eten. Zij ontwikkelde – samen met een testpanel van 150 kinderen en 20 gezinnen – diverse lekkere producten, bomvol groenten én een flinke dosis pret. Door de vrolijke verpakkingen, het figuurtje Spoony en eetbevorderende spelletjes wordt groenten eten letterlijk én figuurlijk kinderspel. Na zo’n 10 keer proeven leren kinderen vaak pas een groentesmaak waarderen. Spoony helpt om kinderen over die drempel heen te trekken en om van groenten eten iets leuks en positiefs te maken.

Groenten met gemak

In het assortiment van Spoony vind je een aantal kant-en-klaar producten, zoals de Spelletjes Soep waarbij aan de binnenkant van de verpakking een bordspel met dobbelsteen zit. Met één portie ben je verzekerd van je dagelijkse portie groenten. Uiteraard is de soep 100% puur, met minder zout en zonder toegevoegde suikers. Wil je voor nog meer gemak gaan? Dan is er nog de Slurp Soep. Deze soep zit in een vrolijk zakje dat handig warm te maken is in magnetron of heet water. Het kan zó mee in de sporttas of de broodtrommel en kinderen zijn er dol op!
Voor een lekker tussendoortje zit je goed met de Snekkies, gemaakt van knapperige bieten- en wortelwafeltjes (40% groenten) met verminderd zout en vet. Voor het avondmaal is er de Spelletjes Pasta, een 100% rode linzenpasta met BINGO spel. Als dat geen feestje is!

Zelfgemaakt eten is altijd lekkerder

Om het zelf koken te motiveren zijn er de Doe-het-zelf pakketten: vrolijke dozen met ingrediënten, een kinderlijk eenvoudige receptkaart én bijbehorend spel, waarmee kinderen zelf een lekker groente tussendoortje kunnen maken. Zo kunnen ze zelf in de keuken ontdekken hoe leuk én lekker zelfgemaakt eten smaakt.

Over Spoony

Spoony ontwikkelt producten en concepten om kinderen met plezier groenten te laten eten. Naast de eetbevorderende spellen biedt het bedrijf workshops aan en hebben ze pakketten om kinderen zelf te laten ontdekken, koken en proeven. In de spellen wordt volop aandacht besteed aan voedingseducatie, zodat kinderen op een vrolijke en positieve manier in aanraking komen met dit belangrijke onderwerp.

Verkrijgbaarheid

Alle producten zijn te bestellen op www.spoony.nl, bij diverse online speciaalzaken (o.a. https://www.biologischetoko.nl/) en dit jaar wordt gestart met een landelijke retailketen. Daarnaast wordt Spoony volop gebruikt bij buitenschoolse opvang locaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.