Koude drankjes op een hete zomerse dag, een verse salade voor de lunch of een stukje kaas voor bij de borrel; je koelkast is een belangrijk onderdeel van je huishouden. Helaas is het vaak zo dat je koelkast zo rommelig en onoverzichtelijk is, dat je eigenlijk niet meer goed kunt zien wat je in huis hebt. Gelukkig is daar iets aan te doen! In dit artikel deel ik graag mijn tips voor de perfecte koelkastorganisatie en daar kunnen bijvoorbeeld de producten van Sunware je ook bij helpen.

1. Zorg ervoor dat je koelkast schoon is

Een schone koelkast is niet alleen hygiënischer, maar je vindt er ook makkelijker wat je zoekt. Weet je niet zo goed hoe je het schoonmaken moet aanpakken, volg dan ons stappenplan.

2. Maak een lijstje

Maak een lijstje van wat je regelmatig in je koelkast stopt en hou dit lijstje bij de hand wanneer je boodschappen doet. Zo weet je precies welke producten je altijd in huis moet/wilt hebben.

3. Bepaal een vaste plek voor elk product in je koelkast

Zo weet je precies waar je moet zoeken wanneer je iets nodig hebt en raakt alles minder makkelijk achterop (waar het uiteindelijk over datum gaat). Leer ook jouw gezinsleden dat ze deze indeling aanhouden. Op deze manier kan iedereen altijd meteen vinden wat hij zoekt.

4. Zorg ervoor dat je etenswaren goed verpakt zijn

Je kunt een kaasdoos kopen zodat je kaas vers blijft en niet gaat schimmelen en verder voor andere producten bijvoorbeeld plastic bakjes of hervulbare glazen potten gebruiken. Het ziet er niet alleen netjes uit, het bederft ook allemaal een stuk minder snel.

Etenswaren bewaren in de koelkast

Om ervoor te zorgen dat je etenswaren zo lang mogelijk houdbaar zijn, kun je ze het beste in de koelkast bewaren. Hieronder vind je een overzicht van hoe lang je bepaalde producten kunt bewaren in de koelkast;

Brood 3-5 dagen
Kaas 2-4 weken
Vlees 1-2 dagen
Vis 1-2 dagen
Fruit 1-2 weken
Groenten 1-2 weken
Eieren 5 weken
Melk 5 dagen
Yoghurt 2 weken
Koffiemelk 5 dagen
Room 5 dagen
Saus 2 weken
Boter 2 weken

5. Controleer regelmatig de inhoud

Controleer regelmatig de inhoud van je koelkast en gooi producten weg die over de datum zijn. Zo voorkom je dat je etenswaren bederven en je verspilt geen voedsel. Probeer sowieso zo min mogelijk voedsel te verspillen door geen dingen te kopen die waarschijnlijk niet worden gegeten. Tuurlijk wil je wel eens lekker beleg van de slager op je brood, maar onthoud wel dat je niet alle soorten vleeswaren die je lekker vindt op één boterham kunt doen. Daarnaast is het ook niet zolang houdbaar. Koop met mate dus!

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.