Als mens ben ik iemand die geloofd dat alles een juiste plek nodig heeft. Dit gedrag is geboren uit het feit dat ik van nature een vergeetachtige chaoot ben. Gelukkig ben ik wel heel gedisciplineerd, en heb ik na heel wat jaren me ergeren aan waar ik nu weer mijn sleutels gelegd heb, of waar de papieren van de auto zijn opborgen, de gewoonte opgebouwd om alles in mijn huis een goede, logische plek te geven. Iemand die bij mij in huis een kastdeurtje open trekt, zal een opgeruimd en logisch ingerichte kast vinden. Zo ook in mijn keuken. Een kastje bevalt op de bovenste etage van groot naar klein al mijn pannen en op de onderste etage wok-, braad en koekenpannen. Een lange besteklade met custom-made opbergvakken. Een tweede lade met daarin kruiden, en niet-bederfelijke etenswaar. En de onderste lade bevat hand- en kopjesdoeken, weiniger gebruikte lasagneschalen en aardappels, uien en andere groeten… En je merkt het al, die laatste horen daar eigenlijk niet. Maar waar moet ik er anders mee heen? Die lade is de enige die nog ruimte heeft. Maar uien naast kopjesdoeken … Dit verzin je niet, toch?

Ditverzinjeniet.nl verzint het wel! Ze bieden namelijk een zeer fraai Balvi Fresh Fruit & Vegetable rack aan als oplossing voor een degelijk onhandig probleem. Dit rekje bestaat uit 3 stapelde houten kratjes waarvan de onderste is voorzien van soepel rijdende wieltjes. Bij levering bestaat het pakketjes uit een verzameling plankjes en schroefjes. Maar met de eenvoudige montagebeschrijving alsook voorgemarkeerde posities voor de schroefjes, is in elkaar zetten een kinderspel. Sterker nog, voordat mijn vriendin de beschrijving goed en wel doorgelezen had, had ik het onderste kratje al in elkaar geschroefd. Ondanks het feit dat een lichte houtsoort gebruikt is, is het geheel behoorlijk stevig na assemblage. Dit zorgt ervoor dat er heel wat kilo’s aardappels, uien, tomaten, etc. zonder problemen in kunnen. Het mooie donkergekleurde hout staat bijzonder fraai op mijn parketvloer, maar zou ook kleur en warmte brengen op lichte tegelvloeren of laminaat.

Dankzij de soepel lopende wieltjes is het geheel gemakkelijk te verplaatsen, iets wat van voordeel is voor kookliefhebbers zoals ik die graag met veel soorten verse producten werken. Ook is het geheel bij een feestje (zoals ik de laatst had) zo uit het zicht gereden. Kortom een must in iedere kookliefhebbers keuken.

Je kunt de Balvi Fresh Fruit & Vegetables Rack bij Ditverzinjeniet.nl bestellen voor het redelijk stevige bedrag van 97,95 euro. Maar voor dat bedrag krijg je dan ook een prachtige toevoeging aan je keuken waar je veel jaren veel plezier van zult hebben. Ik vind het in ieder geval een waardevolle additie voor mijn keuken en vond het dan ook leuk om een exemplaar te mogen ontvangen om te reviewen.

// Tom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.