Vroeger had je de ronde skippybal, die overigens nog steeds wel bestaat, maar al lang niet meer zó hip is als toen. Tegenwoordig heb je skippydieren! Deze zien er niet alleen heel erg gezellig uit, ze zijn ook nog eens goed voor de ontwikkeling. Het kind ontdekt namelijk al zijn/haar spieren en leert ze te gebruiken. Denk aan huppen, vasthouden, balanceren en het samenspel van ogen en handen. Ook zijn de skippydieren ideaal om mee te knuffelen.

De bal is in de zestiger jaren van de twintigste eeuw uitgevonden door de Italiaan Aquilino Cosani die de bal oorspronkelijk PON-PON noemde naar een personage uit de Italiaanse opera Luciano Bottaro. Vlak daarna werd het de skippybal. De skippybal is genoemd naar Skippy, de kangoeroe uit de oude Australische tv-serie Skippy the Bush Kangaroo uit de jaren 1966-1968. De skippybal heet zo omdat je je op zo’n bal stuiterend voortbeweegt en je met twee benen tegelijk afzet, net zoals een kangoeroe. Daarom wordt de skippybal ook wel ‘kangoeroebal’ genoemd.

De skippydieren zijn met name geschikt voor opgroeiende peuters en kleuters.
Alle producten zijn 100% veilig, voldoen aan alle Europese richtlijnen en bevatten geen schadelijke stoffen. De producten zijn gemaakt van stevig rubber (zonder weekmakers), zijn Phthalate vrij, CE gekeurd en voldoen aan de strengste regels.

Je komt de skippydieren ook tegen in ziekenhuizen, revalidatiecentra, kinderdagverblijven, maar ook in de wachtruimtes van tandartsen en huisartsen. Op boerderijdagen kom je de dieren ook nog weleens tegen; leuke aankleding al zeg ik het zelf!

En dan nu; wat vindt Kian er eigenlijk van? Nou, Kian is een grote fan van zijn eigen Klara de Koe. Om er echt mee rond te hupsen is het nog iets te vroeg (hij valt nog voorover met koe en al), maar ermee knuffelen en continu in de oren knijpen gaat helemaal prima! Als hij er niet mee speelt, staat Klara in zijn kamertje. Het is namelijk een echte eye-catcher deze gezellige dame!

Klara is makkelijk op te blazen (oei, dat klinkt misschien onaardig, maar zo bedoel ik het natuurlijk niet), door middel van een pompje wat bijgeleverd wordt. Ze is niet zo heel groot (Afmeting: 50 cm lang, 40 cm hoog, 20 cm breed) dus perfect om mee te spelen als je zelf nog niet zo groot bent. Geschikt voor kindjes van 1 t/m 6 jaar.

De skippydieren zijn verkrijgbaar in allerlei leuke kleuren. Als kraamcadeau is zo’n leuk dier natuurlijk uitermate geschikt, maar ik kan me zo voorstellen dat er zelf ook zeker weten eentje in huis wilt hebben.

Er zijn niet alleen koeien te koop, maar bijvoorbeeld ook paardenvarkens en een superleuk roze konijn. Om alles te bekijken ga je naar de koe-lste webwinkel van Nederland: http://www.springkoe.nl.

KORTING!
Met kortingscode kiddowz krijg je 10% korting (op het hele assortiment). Deze code is geldig t/m 14 februari 2017!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.