SAMSUNG CAMERA PICTURESSceptisch en nieuwsgierig zijn mijn eerste emoties over de beslagportioneerder. “Zou het wel echt werken zonder dat het een knoeiboel wordt?” & “blijft het beslag niet aan de hele kom plakken zodat er meer dan de helft achter blijft?” Zijn enkele vragen die ik mij toch afvraag over dit, toch wel handig uitziende tool in de keuken. Omdat ik niet de beroerdste ben heb ik mij over de angst van een vieze keuken heen gezet en ben ik aan de slag gegaan.

benodigdheden voor de cupcakes die ik samen met dochterlief en haar vriendin ging maken:
– 150 gram boter of margarine
– 150 gram suiker
– 1 pakje vanille suiker
– 3 eierenSAMSUNG CAMERA PICTURES
– 150 gram bloem of cakemeel
– Eventueel kun je er een beetje zout aan toevoegen, dit doe ik echter nooit
voor de bakvorm heb je cupcake vormpjes nodig

Werkwijze:
* voorbereiding: verwarm de oven voor op 170° (ovenstand 3)
– In een pan de boter laten smelten
– Zodra deze gesmolten is kan de suiker, bloem, vanille suiker en eventueel het zout erbij geroerd worden
– voeg hierna de 3 eieren (zonder schaal :p) toe en roer het geheel tot een gladde smeuïge massa

Batter Dispenser 1Nadat de smeuïge massa goed geroerd is kan deze overgegoten worden in de beslagportioneerder. Met een lepel of spatel kun je de restanten van het beslag uit de pan schrapen. Vul een cupcake standaard met papieren of siliconen vormpjes en dan kun je aan de slag met de portioneerder. Bij het handvat zit een greep waar je in kunt knijpen, zodra je knijpt opent het gat aan de onderkant van de portioneerder door middel van een schuifklepje. Zo kan het beslag eruit lopen. Houdt er rekening mee dat elke keer een klein beetje na “drupt” vanwege het schuifsysteem. Halverwege de cupcake heb ik steeds losgelaten om er zeker van te zijn dat er niet te veel in komt. Korte kneepjes zorgen er vervolgens voor dat je de juiste hoeveelheid in de vormpjes krijgt.

In tegenstelling tot mijn verwachtingen ben ik zeer enthousiast geraakt over het gebruik. Het gedoe met lepels is velen malen lastiger dan deze handige tool. Ook blijft er zeer weinig beslag achter in de beslagportioneerder, met een lepel kun je het laatste beetje er nog iets uit schrapen maar dan heb je het ook wel gehad.
Het is niet alleen ideaal voor cupcakes. Ook voor wafels, poffertjes, pannekoeken enzovoorts kun je het ontzettend goed gebruiken. Bij pauzes tussendoor zou ik het wel op een bord laten staan omdat aan de onderkant het een heel klein beetje na drupt. Dit is echt minimaal want hij lekt niet.

Terugkomend op de cupcakes. Deze dienen ongeveer 20 minuten in de oven te staan. controleer of de cakejes gaar zijn door er met een breinaald in te prikken; komt deze er droog uit dan zijn de cakejes gaar.
Laat de cakejes in de vorm iets afkoelen alvorens deze te nuttigen of te versieren.

Weetjes:SONY DSC
– Het zeven van bloem maakt het gebak luchtiger
– je door de cake ook stukjes appel, rozijnen of andere lekkernijen, verschillende variaties (cup)cakes kunt maken
– bovenstaande ingredienten ook goed zijn voor een grote cake. Deze dient 75 minuten gebakken te worden in de oven.
– Marmercake eenvoudig te maken is. Het enige wat je moet doen is door 1/3 van het deeg 1 eetlepel cacao toe te voegen. Vervolgens doe je eerste de lichte en daarna het donkere deeg in de vorm

De beslagportioneerder is bij coolgift te bestellen voor €19,95

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.