SAMSUNG CAMERA PICTURES

Aladins vliegend tapijt. Inhoud doos: 32 schatten, Aladins vliegend tapijt, een basis, een scharnerende arm, een buidel, een reservekoord en spelregels

Het bekende merk Goliath presenteert het nieuwste spel Aladins vliegend tapijt. En wij van KiDDoWz mochten dit testen. 
Zoals we gewend zijn van de dozen spat ook van deze doos de gezelligheid af. We raken met de minuut enthousiaster en kunnen het dan ook niet laten om de doos te openen. Het spel moet eerst even in elkaar gezet worden. Door de duidelijke handleiding is dit appeltje eitje. Wel merk ik dat het vliegend tapijt behoorlijk scheef hangt. Op mijn ontdekkingsreis kom ik erachter dat het touw, waarmee het tapijt op de plaatst blijft, behoorlijk los hangt. Aan de onderkant van de voet/eiland zit een draai systeem. Deze is ook te bedienen met de schorpioen aan de bovenkant. Hiermee kun je het touw strakker hangen, of wat losser om het spel moeilijker te maken. Zodra dit is ingesteld kan het spel beginnen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het tapijt mag de arm niet aanraken. Door een magneet wordt het vliegend tapijt aangetrokken.

Alle schatten (in totaal 32) worden in de paarse buidel gestopt. Hierna mogen de kinderen om de beurt een schat uit de buidel halen en deze op het vliegend tapijt plaatsen. Uiteraard mag er niet in de buidel gespiekt worden en ook niet uitgebreid worden gevoeld. Indien de schat op het vliegend tapijt is geplaatst en deze niet valt is de volgende speler aan de beurt. Zo gaat het spel door tot het vliegend tapijt valt. Maar als er een schat valt tussendoor moet deze speler twee nieuwe schatten uit de buidel toveren en deze op het vliegend tapijt plaatsen. Wie laat het vliegend tapijt vallen?

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en vanaf 2 spelers. Het duurt ongeveer 15 minuten en is makkelijk in en uit elkaar te halen zodat het eenvoudig terug past in de doos en deze keurig opgeruimd kan worden na gebruik.

Het spel is te koop bij o.a. Lobbes.nlBart SmitIntertoys

Wie laat het vliegend tapijt vallen?

Wie laat het vliegend tapijt vallen?

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.