SAMSUNG CAMERA PICTURESNa het daverende succes hier in huis van het Aladins vliegend tapijt spel, wordt het tijd voor het volgende spel. Een beetje variatie kan immers geen kwaad. Toch?
Goliath heeft een aantal leuke spellen de laatste tijd op de markt gebracht. Zo ook Knipper Kikker. Toen ik de naam hoorde ging er van alles door mijn hoofd heen. Onder andere een kikkerspel waarbij je op de kontjes moet duwen om ze te laten springen. Toch waren al mijn gedachten niet de juiste kant op gericht.

Het spel Knipper kikker speel je met 3 tot 5 personen. Een persoon, vanaf 6 jaar, zet de kikkerbril op zijn voorhoofd en is de kikker. Hoe briljant bedacht!

Lijf + vleugels = vlieg

Lijf + vleugels = vlieg

Maar voor het spel kan beginnen zet je de vliegjes in elkaar en plak je de stickers op de juiste plek. Ook krijgt elke andere speler een beker die hij/zij voor zich neer moet zetten. De speler die tegenover de kikker zit pakt één vlieg en verstopt deze onder zijn beker. Het spel gaat beginnen. De kikker zet de bril nu op zijn neus. De oogleden van de bril moeten zijn gesloten. Als hij klaar is, zet de kikker de bril AAN. Dit knopje zit aan de binnenkant van de ogen. De ogen gaan op willekeurige momenten open en dicht. Nu moet de kikker raden welke speler de vlieg heeft verstopt. Hij mag op elk moment een naam roepen, maar pas nadat zijn ogen minstens drie keer hebben geknipperd. De andere spelers moeten dit bijhouden door hardop tot drie te tellen.
Als de ogen van de kikker dichtgaan, moeten de spelers de vlieg aan elkaar door geven door deze over de tafel te schuiven. Ze schuiven hun beker door naar een andere speler voordat ze de beker optillen en de vlieg eruit laten. De speler die de vliegt krijgt, moet deze eerst helemaal onder zijn beker verstoppen  voordat hij de vlieg weer mag doorgeven.
Maar pas op want als de ogen van de kikker open zijn kan hij/zij alles zien!

Als de kikker denkt te weten waar de vlieg is mag hij/zij raden. Indien de kikker goed geraden heeft mag hij/zij de vlieg houden en nogmaals raden. Is het fout geraden dan krijgt de volgende speler de beurt om kikker te zijn. Zodra de laatste vlieg gevangen is is het spel afgelopen en wint de speler met de meeste vliegen het spel.

Ik merk al snel dat de kinderen hun best moeten doen om hun spanning onder controle te houden. Immers kan de kikker nog steeds horen!
Je kunt het spel korter maken door met een beperkt aantal vliegen te spelen. Erg handig is het elastiek van de bril, deze is namelijk op maat af te stellen. De bril ligt iets zwaar op de neus waardoor ik het geen probleem vind als de jongste (nog geen 6) toch mee wilt doen maar de bril met haar handjes vast houdt.

stickers plakken voor gebruik

stickers plakken voor gebruik

Het spel is te koop bij o.a.: IntertoysBart SmitPlay TownLobbes en Vivolanda

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.