SAMSUNG CAMERA PICTURESHet bedrijf Estafette Odin telt maar liefst 400 medewerkers verspreid over het hele land. Ze zetten zich in voor biodynamische en biologische kwaliteitsvoeding. Het distributiecentrum ligt in Geldermalsen, maar verspreid door Nederland staan biologische eetwinkels van estafette.

De uitgangspunten van Estafette Odin zijn:
*een aanbod van kwalitatief hoogwaardige voeding met respect voor de mens en diens gezondheid
*een gezonde landbouw met respect en zorg voor de aarde
*een gezonde economische praktijk met respect voor mens, grondstoffen en de aarde.
Deze uitgangspunten komen terug op alle etiketten van Odin-producten met de tekst: Vitale voeding, vruchtbare aarde, vernieuwende economie.

Wij ontvingen Abrikozen, kokosolie, tomatensaus met basilicum, melk chocolade en tot de “grote” teleurstelling van de kinderen: Pannenkoekenmix!

Afgelopen vrijdag was het nationale pannenkoekendag en laat dat nou net een zeer goed excuus zijn om de pannenkoekenmix te testen. In het pak zit 500 gram hiervoor hebben we een paar eieren nodig, wat melk, olijfolie en vanillesuiker. Alles wordt in een beslagkom gemengd en daarna gebakken in de pan. In de mix zijn gelijk de vezels zichtbaar, ben benieuwd wat de kinderen ervan vinden!
Nadat de eerste pannenkoek gebakken is en de kinderen gretig aan tafel zitten te wachten en de huiskamer voorzien is van een pannenkoeken geur, wordt het eerste bord bedekt met een mooie ronde pannenkoek. De poedersuiker bedekt de pannenkoek al snel en een opgerolde pannenkoek in stukjes gesneden is het resultaat. Als we vragen hoe het smaakt horen we een vol gepropte mond “lekker” zeggen. WP_20150329_002

Abrikozen zijn niet alleen ontzettend lekker maar ook nog eens gezond. Abrikozen zitten namelijk boordevol vezels, vitamine E en A en provitamine A. Bovendien zitten er in abrikozen kalium, deze bevorderen de bloeddruk. Uit een recent onderzoek blijkt dat tegen kinderen “gezond” zeggen helemaal niet positief werkt. Kinderen associëren het woord gezond (en verbasteringen als hier wordt je slimmer – sterker van) met een vieze smaak. En dus zette ik de abrikozen bij de kinderen voor zonder enig bericht. De kinderen keken me vragend aan waarop ik zei dat ze maar eens moesten proeven. Dat deden ze en op een na (de een na jongste) vonden ze het allemaal lekker. “Mogen we meer?”

Melk chocolade, welke vrouw houdt er niet van? Toen mijn moeder langs kwam om een kop koffie te drinken namen wij de chocolade erbij ipv een koekje. De chocolade klontert niet in de mond, dit is bij veel biologische chocolade anders, wist mijn moeder te melden. Ook viel het haar op dat de chocolade in het begin niet gelijk het wow effect heeft, maar bij de 2e en 3e hap veranderd dit snel. Ook dit is bij andere biologische chocolade anders wist mijn moeder wederom te vertellen. De chocolade eet zich smakelijk weg en voor we het weten is de reep op. Nu moet ik er wel bij zeggen dat de kinderen ook wat weggesnoept hebben.

Kokos olie, best onbekend eigenlijk hier in huis. Na wat google werk kom ik erachter dat je het voor heel veel dingen kunt gebruiken o.a. Frituren, koken, bakken en het kan zelfs als margarine of roomboter gebruikt worden. De kinderen vinden het heerlijk op brood en zo staat de pot tussen het broodbeleg in tegenwoordig. collage-2015-04-01

Als laatste testen wij de tomatensaus met basilicum. Deze saus is zelf uit te breiden met verse ingrediënten en smaakt voortreffelijk over de macaroni. Wat kan ik nog meer zeggen over producten die (h)eerlijk zijn? Niet veel toch!
Nieuwsgierig naar het bedrijf? Neem dan een kijkje op http://www.estafette.org/index.php

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.