children dinnerware miffy playsVan de borst/fles naar een beker is natuurlijk een enorme overgang. Gelukkig zijn er tussen stappen voor gemaakt indien het toch wat lastiger blijkt dan vooraf gedacht. Denk maar eens aan een tuitbeker, een kunststof glas en bekers. Bij een tuitbeker heeft je kleintje de veiligheid dat het drinken niet over hem of haar heen valt, en met de “oren” is het ook nog eens handig vast te pakken. Hierna kan de overgang gemaakt worden naar een beker, de veiligheid van het oortje is er dan nog maar het gewone drinken kan gaan beginnen. En als laatste komt de stap naar een glas of beker. Het drinken uit een glas is niet alleen mooier om te zien ook helpt het bij de bevordering van de spraak. Aangezien er andere spieren gebruikt worden bij het drinken verstevig je de spieren die nodig zijn voor de spraak. Drinken uit een rietje verstevigt ook de spieren in de mond, echter is het drinken uit een rietje lastiger en kunnen de meeste kinderen dit pas later.

non drip trainer mug_a

21 juni 1955 werd Nijntje “Geboren” door Dick Bruna. Snel gerekend betekend dat dat in 2015 Nijntje 60 jaar is geworden. Vanzelfsprekend slaan we geen verjaardag over en daarom wordt stil gestaan bij de verjaardag van Nijntje die jarig is. Niet alleen wij besteden aandacht aan Nijntjes verjaardag! Ook Rosti Mepal heeft er wat mee gedaan! En wat is er nog leuker dan een speciaal Nijntje servies van Rosti Mepal? Speciaal voor alle KiDDoWz lezers testen wij een Nijntje anti-lekbeker, een Nijntje ‘glas’ met glitters, een Nijntje beker en een Nijntje ‘glas’.

 

Het funglas is een kinderglas met een dubbele wand. Tussen de dubbele wand zijn gele en oranje visjes zichtbaar, de glitters die er ook tussen zitten zorgen er samen voor dat het een vrolijke bedoening is terwijl er gedronken wordt. Het glas is gemaakt voor oersterk kunststof glas en is praktisch onverwoestbaar. Een ongelukje waarbij het glas op de grond valt is daardoor vooral vervelend voor de vloeistof die verspreid neer komt. Het funglas SAMSUNG CAMERA PICTURESheeft een inhoud van 200 ml en ligt prettig in de hand en mond.
Het kinderglas welke kleurrijke illustraties heeft van Nijntje die aan het rolschaatsen is, heeft een inhoud van 200 ml. Ook deze is van oersterk kunststof glas gemaakt en daardoor praktisch onverwoestbaar.

De drinktuit van Nijntje met een vlieger heeft een inhoud van 200 ml. De drinkbeker met tuit is gemaakt van oersterk materiaal en kan tegen een flinke stoot, en mocht de kleine helemaal los gaan en de drinktuit als “drumstok” gebruiken dan zullen de meubels eerder van een deuk worden voorzien dan de tuitbeker. De beker is voorzien van 2 handvatten.
De vrolijke mok heeft een inhoud van 175 ml. Op de mok staat een afbeelding van Nijntje die aan het steppen is en ook deze mok is praktisch onverwoestbaar. De mok is voorzien van 1 handvat.
* Alle 4 de producten zijn vaatwasmachine bestendig en van het merk Rosti Mepal.

collage-2015-03-23

De volledige collectie van het feestelijke servies is te bestellen en te bewonderen via deze link!

/Miranda Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.