In deze tijd kiezen veel mensen (voornamelijk vanwege hun drukke levens) voor de voorgesneden groenten uit de supermarkt. Alles zelf snijden kost vaak teveel tijd en met een paar jengelende kinderen in huis, heb je daar gewoon vaak de puf niet meer voor. En in het weekend…..tja, dan wordt het een broodje ei of komt er iemand op een scooter je diner aan huis bezorgen. Waarom zouden we nog moeilijk doen, als het zo makkelijk kan? Nou…gewoon omdat koken eigenlijk helemaal niet zo vervelend is…en stiekem ook niet zolang hoeft te duren. Ik raakte geïnspireerd door de recepten-matchmaker van HelloFresh en binnen 25 minuten had ik een lekker maaltje op tafel staan, wat ook nog eens heel erg kidsproof bleek te zijn!

Ik ben niet zo’n hele grote recepten-verzin-fabriek (hoewel mijn mini-rijsttafel nog steeds een groot succes is), dus zo’n matchmaker is ideaal voor mij (en voor vele anderen, dat weet ik zeker). Mijn recept is gebaseerd op het HelloFresh recept voor farfalle met bospaddenstoelenpesto. Ikzelf ben dol op paddenstoelen (ja echt, ik lust ze allemaal), maar mijn gezinsleden moeten daar zo nu en dan wel een beetje aan wennen. Des te groter was de uitdaging om van dit recept een feestje voor iedereen te maken.

Ik heb ervoor gekozen om een aantal dingetjes aan te passen, maar ook zeker om een boel te behouden uit het originele recept. Omdat het eigenlijk een vegetarisch recept is en wij wel van wat vlees houden, kocht ik magere spekreepjes om te bakken en erdoorheen te doen. De kastanje champignons heb ik samen met de sjalotten, een teentje knoflook en wat veldsla gewokt. Voor de pesto gebruikte ik gemengde paddenstoelen, olijfolie, een teentje knoflook en twee flinke handen ongezouten notenmix. De ongezouten pistachenoten hebben dus als het ware een upgrade gehad. Omdat het er gezellig uitziet heb ik de resterende veldsla op de borden gelegd en daar de farfalle met paddenstoelenpesto op geschept. De Pecorino is met liefde geschaafd door de man…en daar hadden we zelfs nog van over (kan mooi van de week nog ergens overheen worden gestrooid).

Al met al dus niet hele schokkende veranderingen, maar ik heb dus wel een poging gedaan om een kleine twist te geven aan het origineel. De bordjes werden schoon leeg gegeten en de rest van de avond had niemand meer last van een knorrende maag. Deze pasta is snel klaar, maar is zeer geschikt als goede avondmaaltijd. Ook aan te raden als er bijvoorbeeld nog gesport moet worden! Qua kook-tijden, hoeveelheden etc. heb ik het originele recept aangehouden…en dat werkte prima!

Ben je enthousiast over ons lekkere maaltje? De HelloFresh recepten matchmaker is een echte aanrader om eens per week te gebruiken in je weekmenu. Test hem zelf!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.