Een tijdje geleden deed ik een Facebookgroep een oproep voor lekkere recepten met avocado. Want; avocado is serieus the bomb! Hieronder deel ik graag 10 recepten van mijn lieve blog-collega’s met jullie! Eet smakelijk alvast!

#1 Avocado salade 
Linda van Thuisleven deelde een recept voor het maken van een heerlijke avocado salade. Zij had kort daarvoor namelijk gehoord dat Nederland namelijk ontzettend veel avocado’s laat invoeren. Uiteraard wilde zij, samen met haar dochters, weleens proberen hoe dat nou smaakt, zo’n avocado.

#2 Guacamole
Marguerita van Marstyle deelde een recept voor guacamole. Éen van haar absolute favorieten voor op een vers stokbroodje. Haar oudste dochter vindt het ook heerlijk, maar de jongste laat het liever staan. Een simpel recept,…iedereen kan het maken! En het is ook nog eens gezond.

#3 Veldsla met avocado, pijnboompitten en honing mosterddressing
Fleur van MizFlurry schreef een heerlijk recept uit voor het maken van veldsla met avocado. Het is een recept van haar schoonmoeder. Iedereen kan dit maken, dus dat is prettig.

#4 Avocadospread met komijn
Marjo van Mar-joya schreef een recept voor het maken van avocadospread met komijn. Toen ik de naam alleen al las, had ik er al zin in. En het is ook nog eens simpel te maken, heerlijk voor een gezonde lunch!

#5 Couscous salade met avocado en gerookte kip
Elise Joanne van Elisejoanne vindt dat een gezonde salade niet altijd hoeft te bestaan uit groene blaadjes sla. Zij maakte daarom een heerlijke couscous salade met avocado en gerookte kip. Snel, gezond en makkelijk.. wat wil je nog meer?!

#6 Salade in een potje
Melissa van AllinMam kan eigenlijk niet uitleggen wat er praktisch is aan een salade in een potje, maar dat het er leuk uitziet dat is natuurlijk gewoon een feit. Sla neemt nogal veel ruimte in natuurlijk. Ze legt uit dat het volume van sla in het potje afneemt als je er een lekkere dressing doorheen doet; probleem opgelost dus…en dan nu lekker eten!

#7 Wraps met kip en avocado
En dan nog een recept van Melissa, deze keer voor het maken van wraps met kip en avocado. Heerlijk als lunch, maar als je het in kleine stukjes snijdt, kun je het natuurlijk ook serveren als hapje tijdens een verjaardag.

#8 Groene smoothies met avocado
Marike van Mamalifestyle schreef een aantal recepten uit voor groene smoothies met avocado. Je kunt avocado namelijk prima combineren met bijvoorbeeld banaan, komkommer of meloen. Door het vele fruit zijn deze smoothies ook uitermate geschikt voor kinderen…ze zullen het met veel plezier opdrinken!
#9 Luxe broodjes
Marike schreef ook een relaxt ontbijtidee op, zodat je luxe kunt ontbijten, zonder dat je er al te veel voor hoeft te doen. Avocado met ei is nou eenmaal een hele goede (en gezonde) combinatie. En ja, dat broodje rosbief ernaast ziet er ook heerlijk uit! Ik zit er zelfs aan te denken om dit klaar te maken voor tijdens het kerstontbijt. Ik weet zeker dat mijn vriend dit heel erg kan waarderen.

 

#10 Cake met avocado en mandarijnen
Last but not least een recept voor het maken van cake met avocado en mandarijnen. Xenia van LifeByXenia maakte naar aanleiding van een bestaand recept, haar eigen recept. Ze houdt wel van een experimentje in de keuken en deze is zeker weten geslaagd!

One thought on “10 recepten met avocado!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.