tulp1Voor onze verjaardagen zijn we op zoek gegaan naar eens iets anders. Niet het standaard kant-en-klare toastjes assortiment, maar iets lekker, iets fris. We kwamen op internet een recept voor gevulde Roma tomaatjes tegen en dan leuk opgemaakt als een bosje tulpjes. Eenvoudig met de kinderen te maken.

De ochtend voor de visite komt zitten we met alle dochtertjes aan tafel. Eerst handjes wassen en dan een snijplankje of bord voor de neus. De een wast de tomaatjes, de ander snijdt de Roma tomaatjes tweemaal in en de oudste lepelt het vruchtvlees eruit.

tulp2Gelukkig staat er tomatensoep op het vuur, daar voegen we het bij. De bieslook wordt geoogst van de kruidenplant. Lekkere lange sprieten, de korte snijden we in kleine stukjes en die wordt door de roomkaas gemengd. Met een grote sateprikker prikken we een gaatje onderin het tomaatje. Het vullen van de tomaatjes met de bieslook roomkaas doe ik zelf. Dochterlief steekt een bieslooksteel erin en we leggen het tulpje voorzichtig op de schaal. Het is moeilijk te werken zonder knoeien maar we doen onze uiterste best. Wanneer alle tulpjes liggen, bind ik met bieslook de steeltjes bijeen tot een bos. Trots proeven we zelf de mislukte tomaatjes: goedgekeurd! En maken we foto’s van het geheel.

tulp3‘s Middags presenteren we vol trots aan de visite onze traktatie. Ze reageren verheugd en iedereen proeft een tulpje. Het valt in de smaak, is lekker fris en ze waarderen de extra moeite die we hebben genomen. Als dan ook nog uitkomt dat de kinderen hebben geholpen is het feest compleet!

Bron: fairfeestje.nl

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.