door1Okay, ik kan best prima koken, dat weten jullie inmiddels wel. Maar steeds weer verzinnen wat we moeten gaan eten, dat vind ik toch iets minder makkelijk. Ik kom dan toch meestal weer op dezelfde gerechten uit. Dan zou je kunnen zeggen: “Joh, Aman…dan pak je je grote kookboek erbij en dan maak je iets ontzettend lekkers”, maar daar heb ik niet iedere dag zoveel zin in. Hoe ontzettend fijn is het dan, als je een aantal dagen niet hoeft te koken, maar dat je maaltijden gewoon bij je thuis bezorgd worden? Nou…ik kan je vertellen; heel fijn! Wij ontvingen voor 5 dagen lang een 3-gangen menu van Doortje Kookt. Het enige wat we moesten doen: Opwarmen en Opeten! 

Nu kan ik jullie weer exact gaan vertellen wat er allemaal op het menu stond, maar dat doe ik niet. Het is namelijk veel leuker om het concept van Doortje Kookt aan jullie uit te leggen. Allereerst moet ik er nog even bij zeggen dat alles ontzettend netjes verpakt was en bezorgd werd door een spontane bezorger, die alles keurig netjes bij ons in de keuken neergezet heeft.

Doortje maakt iedere week gezonde, smakelijke en ambachtelijke maaltijden voor iedereen die geen tijd, zin of de mogelijkheid heeft om te koken en bezorgd deze bij je aan huis!

Heb jij geen tijd, zin of is het lastig voor je om zelf te koken? Dan is Doortje er voor jou! Doortje kookt samen met haar familie iedere week een heerlijk menu. Dit zijn ambachtelijke maaltijden met verse ingrediënten, zonder kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Gezond én lekker!

Per week bepaal jij hoeveel dagen je eten ontvangt van Doortje. Dit zijn minstens 3 hoofdgerechten, waarbij je nog extra toetjes en voorgerechten kan toevoegen. Vervolgens worden alle gerechten bij jou thuis bezorgd, waarna je alleen nog hoeft te kiezen wanneer je de maaltijden gaat eten. Koken? Dat is niet nodig! Je hoeft de maaltijden alleen nog op te warmen in de oven of magnetron.

wpid-20150323_174529.jpgOver Doortje
Doortje vind dat iedereen lekker en gezond moet kunnen eten, zonder hier al teveel moeite voor te hoeven doen. In deze drukke tijden wordt het koken vaak vervangen voor een ongezonde opwarmmaaltijd of een vette hap bij de snackbar. Deze maaltijden zijn niet alleen smakeloos, maar bevatten ook nog eens ontzettend veel zout én vet. Hetzelfde geldt voor mensen die niet de mogelijkheid hebben om te koken. Zij zijn vaak toegewezen aan kant-en-klare maaltijden uit de supermarkt. Doortje kookt wil daarom een oplossing bieden voor iedereen die geen zin, tijd of mogelijkheid heeft om te koken.

Doortje’s maaltijden worden bereid met verse producten en natuurlijke ingrediënten; Doortje kookt dus net als thuis! Wij maken bij geen van onze maaltijden gebruik van houdbaarheid verlengende technieken, zoals bijvoorbeeld pasteurisatie. De gerechten zijn dus lekker én gezond!

Heerlijke gerechten met hulp van meesterchef Paul van Staveren
Doortje krijgt bij zowel de ontwikkeling van de recepturen als bij de bereiding van de gerechten hulp van meesterchef Paul van Staveren. Paul werkt graag met producten uit ‘zijn’ polder Flevoland, waarbij hij de innovatieve keuken omarmt. Zijn gerechten zijn verrassend en toch herkenbaar. Vriend en vijand is het erover eens dat deze ‘’Top Chef’’ de sterren van de hemel kookt. Ook de experts zijn het hier over eens, Paul heeft voor zijn kookkunsten zelfs een Michelin Ster ontvangen.

Paul blijft echter een bescheiden chef:
“Je zult elke dag weer je best moeten doen en je moeten bewijzen. Ik probeer mezelf steeds te verbeteren. Een betere presentatie, gerechten met meer diepgang, gecombineerd met een Hemelse frisheid en smaak”

Duurzaam wpid-20150323_180025.jpg
Doortje kookt is bewust bezig met milieu en maatschappij. Zo komen zo veel mogelijk producten van lokale boeren en telers. Met deze samenwerkingen ondersteunen zij lokaal ondernemerschap en worden er minder kilometers voor het transport gemaakt. De producten worden verwerkt in de bewuste keuken van Doortje kookt. De werkomgeving is voorzien van spaarzame LED-verlichting.

Duurzaam en bewust omgaan met eten staat bij Doortje kookt voorop. De gerechten worden alleen op bestelling gemaakt om restafval te beperken. Dit is gelijk de reden dat je bestellingen niet direct de volgende dag bezorgd worden. De tas waarin je de gerechten ontvangt, zijn van recyclebaar plastic. Onze duurzame visie vind je ook terug in de gerechten. Zo vindt je geen kunstmatige kleur- geur- en smaakstoffen, omdat we geloven in de kracht en smaak van puur eten!

Lidmaatschap
Doortje kookt werkt met een lidmaatschap systeem, waarbij je een eigen account krijgt op de website. Wanneer je lid wordt van Doortje kookt ontvang je iedere week minimaal 3 ambachtelijke maaltijden thuis. Via je eigen account kun je eenvoudig je menu voorkeuren doorgeven, je bestellingen beheren of de levering tijdelijk één of meerdere weken stopzetten omdat je bijvoorbeeld met vakantie gaat of omdat je er even geen zin in hebt. Iedere week ontvang je bij je bestelling de Doortje kookt nieuwsbrief met allerlei leuke wetenswaardigheden, aanbiedingen en speciale evenementen.

De belangrijkste voordelen van een Doortje kookt lidmaatschap:

  • Je weet zeker dat je je in ieder geval drie avonden in de week geen zorgen meer hoeft te maken over een verantwoorde, gezonde maar vooral lekkere ambachtelijke maaltijd.
  • Het is flexibel. Je lidmaatschap kan elk moment gepauzeerd worden, via je eigen account of via onze klantenservice. Opzeggen kan uiteraard ook, je zit nergens aan vast!
  • Na het inloggen op je Doortje kookt account heb je in deze beschermde omgeving toegang tot al jouw persoonlijke gegevens en bestellingen en kun je zelf gemakkelijk menu keuzes doorgeven, je bestellingen aanpassen en pauzeren.
  • Al het eten wordt op de door jouw gekozen dag én tijdvak thuis bezorgd. Je kiest uit vrijdag of zaterdag met levertijden in de ochtend, middag of avond. Niet thuis? Dan leveren we het bij de buren!

wpid-20150325_171857.jpgBij problemen of vragen kan je dankzij je account de klantenservice van Doortje 7 dagen per week en 24 uur per dag bereiken. Via mail worden vragen uiteraard ook beantwoord. Bel Doortje gerust via 088 – 0183999 of mail naar [email protected].

Conclusie
De maaltijden van Doortje zijn goed van smaak, goed verpakt en 7 dagen houdbaar. Verder zijn het royale porties, dus je hoeft niet bang te zijn dat je na het eten ervan, nog trek zult hebben. We hebben echt zitten smullen! Stiekem vond ik het ook wel erg lekker dat ik een aantal dagen niet hoefde te koken. Wij geven Doortje Kookt dan ook een dikke vette 10!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.