Is je zoon of dochter jarig en willen jullie graag een chocoladefontein op het feestje? Een chocoladefontein en een kinderfeestje is sowieso een match made in heaven. Haal alles uit de kast en maak er een waar chocoladefestijn van met deze tips, dippings en toppings!

Duizelingwekkende dippings

Vers fruit

Fruit en chocolade is een heerlijke combo! Voorzie diverse fruitsoorten zoals bananen, appels, aardbeien, kiwi, druiven, blauwe bessen, mango, frambozen, mandarijn, ananas, meloen en kersen. Zo is er voor ieder wat wils en genoeg afwisseling!

Heerlijke zoetigheden

Cakejes, koekjes, brownies, pretzels, suikerwafels, nougat, lange vingers, stroopwafels, soesjes en marshmallows zijn heerlijk om in chocolade te dippen. Kies bij voorkeur varianten die voldoende stevig zijn zodat de zoetigheden goed op de prikker blijven zitten wanneer ze in de chocolade worden gedoopt. Snijd de cakejes en de wafels in stukjes zodat de kinderen een gepaste portie hebben om op hun prikker te spiesen.

Tongstrelende toppings

Nadat de kids hun dipping naar keuze in de chocoladefontein hebben gedoopt, is het leuk om nog verder af te werken met een heerlijke topping zoals kokosschilfers of -schaafsel, nootjes, discodip of chocoladesprinkels.

Neem je kind sowieso mee wanneer je boodschappen gaat doen en laat hem of haar mee de boodschappenlijst opstellen. Het is tenslotte zijn of haar feest en je vergroot er de betrokkenheid van je kind mee. Een leuk idee als bedanking voor de gasten: geef gepersonaliseerde chocolade cadeau. Voorzie voor elke gast een tablet chocolade met zijn/haar naam erop.

Chocoladefontein

Om je chocoladefontein te vullen, gebruik je best kwaliteitsvolle chocolade waar iedereen van zal smullen. Pure chocolade is misschien wat bitter voor kinderen, dus dan is melkchocolade een goed alternatief. Opgelet: smelt de chocolade op voorhand in de microgolfoven of au bain-marie. Je kan 1 grote chocoladefontein voorzien of meerdere kleintjes, afhankelijk van wat jullie verkiezen of het makkelijkst vinden. Sowieso zorgt een extra grote fontein voor een groter wow-effect bij de kids! Zo’n giga-fontein én chocolade personaliseren voor elk kind, dit wordt een feest om nooit meer te vergeten!

Party time

Presenteer alle dippings en toppings in aparte kommetjes of schaaltjes of gebruik een etagère. Voorzie voldoende prikkers en servetten voor de kids en leg deze naast de chocoladefontein. Zorg er hoe dan ook voor dat de kinderen overal makkelijk toegang tot hebben. En probeer je niet op te winden in vlekken. Want morsen hoort nu eenmaal bij een geslaagd chocoladefestijn!

Beeld: Shutterstock

Een gedachte over “Tips, dippings en toppings voor een kids party met chocoladefontein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.