Ben je ooit de uitdaging aangegaan om voedselverspilling te bestrijden en een verschil te maken voor het milieu? Als je nog niet op de hoogte bent, Too Good To Go biedt de perfecte kans om jouw steentje bij te dragen. Dit bedrijf helpt consumenten om te profiteren van overgebleven eten van o.a. restaurants en supermarkten.

Wat is Too Good To Go?

Too Good To Go is een app die consumenten in staat stelt om overgebleven voedsel te kopen van restaurants, bakkerijen, supermarkten en andere bedrijven voor een verlaagde prijs. In plaats van voedsel weg te gooien, kunnen deze bedrijven het doorverkopen tegen een lage(re) prijs aan consumenten via de app. Deze oplossing is een win-winsituatie voor zowel bedrijven als consumenten. Bedrijven kunnen voorkomen dat voedsel weggegooid wordt en consumenten kunnen geld besparen op eten terwijl ze tegelijkertijd voedselverspilling bestrijden.

Hoe werkt het?

Het werkt eenvoudig. Als je de app op jouw telefoon downloadt, kun je direct zoeken naar bedrijven bij jou in de buurt die deelnemen aan Too Good To Go. Je kunt een selectie maken uit de beschikbare pakketten en jouw bestelling plaatsen. Betalen kan op verschillende manieren in de app. Vervolgens kunt je het pakket ophalen bij het bedrijf op het aangegeven tijdstip. Het enige wat je hoeft te doen is bij het ophalen jouw telefoon tonen en even swipen. Hierna kun je met de zogenoemde Magic Box de deur uit lopen.

2 magic boxen van Flink Hilversum (voor een totaalbedrag van €9,98)

Waarom is Too Good To Go belangrijk?

Too Good To Go is belangrijk omdat het een bijdrage levert aan de strijd tegen voedselverspilling. Volgens de Wereldvoedsel- en Landbouworganisatie (FAO) wordt wereldwijd ongeveer een derde van al het voedsel weggegooid. Dit is een schrijnend feit, vooral als je bedenkt hoeveel mensen honger lijden terwijl voedsel wordt weggegooid. Door het verminderen van voedselverspilling, helpt Too Good To Go om deze ellende te verminderen.

Bovendien is Too Good To Go ook belangrijk voor het milieu. Voedselverspilling leidt namelijk tot verhoogde uitstoot van broeikasgassen, vervuiling van grondstoffen en verlies van biologische diversiteit. Bovendien is het een enorme verspilling van energie en middelen die gebruikt worden om voedsel te produceren en te transporteren. Door voedselverspilling te verminderen, kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan het beschermen van het milieu.

Too Good To Go is ook belangrijk voor de economie. Voedselverspilling leidt namelijk tot verlies van inkomen voor bedrijven en verhoogde kosten voor afvalbeheer. Too Good To Go biedt een oplossing voor dit probleem door bedrijven de mogelijkheid te bieden om overgebleven voedsel te verkopen in plaats van het weg te gooien.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.