Een kinderkamer inrichten is een uitdaging, vooral als je op zoek bent naar een minimalistische en functionele oplossing. Het moet namelijk niet alleen praktisch zijn, maar ook gezellig en veilig. Hier volgen enkele tips voor het inrichten van een minimalistische kinderkamer die aan al je eisen voldoet.

Kies voor praktische meubels

Kies meubels die praktisch zijn en veel opbergruimte bieden. Een opbergkast voor het speelgoed (heb je al eens bij OTTO gekeken naar het uitgebreide assortiment?), een boekenkast voor alle gezellige leesboekjes en een bed met opbergruimte eronder (lades of verrijdbare bakken) zijn onmisbaar. Als alles iedere dag netjes wordt opgeruimd op de daarvoor bestemde plek dan creëer je vanzelf een rustige sfeer. Kies voor meubels die multifunctioneel zijn, zoals een opbergbank die tegelijkertijd als zitplaats dient. Kies meubels van duurzame materialen die bestand zijn tegen slijtage en dus lang mee kunnen.

Ga voor een neutrale kleur

Kies voor een neutrale kleur als basis voor de kinderkamer. Dit maakt het gemakkelijker om de ruimte op te frissen en verder te decoreren zonder dat je al te veel hoeft te veranderen. Bovendien zijn neutrale kleuren rustgevend en kunnen ze helpen bij het creëren van een serene sfeer in de kamer. Voeg kleur toe aan de kinderkamer door middel van accessoires zoals posters, kussens, beddengoed of gordijnen. Denk ook na over de kleur van het bed of stapelbed.

Denk ook aan verlichting

Verlichting is belangrijk in de kinderkamer, niet alleen voor sfeer, maar ook om te zorgen dat er genoeg licht is om te spelen en tijdens het voorlezen. Kies voor functionele verlichting zoals een nachtlampje en een hanglamp in het midden. Voor het slapengaan doe je de verduisteringsgordijnen dicht om de ruimte donker te maken voor een goede nachtrust. Bovendien kun je ook gebruik maken van indirecte verlichting, zoals spots of LED-stripjes, voor een speelse en gezellige sfeer.

Zorg voor voldoende speelruimte

Een kinderkamer moet niet alleen functioneel en minimalistisch zijn, maar ook voldoende ruimte bieden om te kunnen spelen. Zorg daarom voor voldoende vrije ruimte, zodat er lekker met de treinbaan kan worden gespeeld.

Voeg persoonlijke elementen toe

Een kinderkamer moet gezellig zijn, ongeacht hoe minimalistisch het ook is ingericht. Voeg persoonlijke elementen toe aan de kamer, zoals foto’s, knuffels en andere decoratieve items. Laat je kind ook bijdragen aan de inrichting van de kamer door hem/haar te laten kiezen wat er in de kamer komt te hangen/staan.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.