chocopastaAnne, Ieke, Wieke en Kirsten werken elke dag met veel plezier aan hun missie: gezond lekkers maken voor kleintjes. Zoals het maken van pure babymaaltijdjes, heerlijk broodbeleg en goede koekjes. En alles is biologisch. Waarom? Omdat de dames zich iedere dag weer verbazen over de hoeveelheid slechte voeding die te verkrijgen is voor de kleintjes. Veel toegevoegde geraffineerde suikers, zout, slecht verteerbare witmelen, geharde vetten of kapot gekookte groentes. Het team van De Kleine Keuken wil producten die gegarandeerd goed zijn voor kinderen zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat er troep in zit. En natuurlijk met smakelijke goedkeuring van hun proefkonijntjes.

Wij ontvingen een potje Chocopasta, het allernieuwst product van De Kleine Keuken. Dante is een zoetekauw en houdt wel van een broodje pasta op z’n tijd. Helaas voor hem, is het niet iedere dag feest en doen we dus altijd redelijk lang met een potje pasta. Nu we de gezonde Chocopasta in huis hebben, gaat het potje iets sneller leeg…ik vind het namelijk een prettig idee dat het geen kwaad kan om je boterhammetje te smeren met deze gezonde variant.

De pasta is dun, dus dat is wel eventjes wennen. Normaal gesproken gaat chocopasta niet van je mes af namelijk (of zijn wij de enige met dit “probleem”?). De smaak is goed, maar lijkt mij voor een kleintje dat net brood gaat eten (met beleg) aan de “heftige” kant. Ik bedoel dat niet negatief, maar het is behoorlijk intens. Dit is een persoonlijke mening, dus laat je absoluut niet er van weerhouden een potje te kopen! Ons potje is bijna leeg, dus we zijn toe aan de volgende….op naar heel veel gezonde(re) ontbijtjes!

Het broodbeleg van De Kleine Keuken  bevat geen toegevoegde suikers, palmvet en zout. Suiker onttrekt bij de vertering veel waardevolle mineralen aan een kinderlijfje. Zonde! Palmvet is vaak gehard en daarom lastig verteerbaar voor je kleine. Natuurlijke vetten doen het veel beter, zoals cacao- of kokosvet.

Meer informatie: http://dekleinekeuken.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.