ruimteridderPrachtig boek van Martine Glaser over een jongetje dat zichzelf niet kan beheersen als hij boos is. De heldere illustraties van Wilma van den Bosch ondersteunen de tekst. Het verhaal reikt handgrepen aan en ik heb zelf al gemerkt dat ik regelmatig aan de Toverstaf van Taal moet denken. Je wijsvinger als geheugensteun om te blijven praten, zodat een ieder weet wat er in je omgaat.

Jack heeft een ‘kort lontje’ zegt zijn juf. Hij wordt regelmatig door zijn broer op de kast gejaagd en ligt op school ook wel onder vuur. Als hij dan voor zichzelf op wil komen, gaat het mis. Vaak krijgt hij dan straf op school of van zijn moeder, terwijl die anderen zijn begonnen. Jack vind dat oneerlijk en dan op een avond krijgt Jack bezoek in zijn slaapkamer. Fir, een ruimteridder verschijnt en neemt Jack mee op pad. Hij leert hem een goede ruimteridder te worden. Fir leert Jack hoe hij zijn boosheid weer klein kan maken. En dan, net als het beter gaat met Jack, gebeurt het ergste dat hij had kunnen verzinnen. Fir wordt ontvoerd, als dat maar goed komt.

‘Jack de Ruimteridder’ van Martine Glaser met illustraties van Wilma van den Bosch, Clavis Books 2016 en is o.a. hier te koop.

Boek 42/2016

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.