Nu we de zomerse temperaturen stilaan achter ons laten, maken we ons klaar voor frissere temperaturen en de dagen die korter en donkerder worden. Dat betekent ook dat  de kerstperiode dichterbij komt. Ben jij een echte kerst lover? Dan vind je het vast niet erg om nu al de eerste voorbereidingen te treffen. Wij geven je enkele tips!

Cadeautjesjacht

Het overkomt je wellicht elk jaar opnieuw: de dag voor kerst moet je nog van de ene winkel naar de andere hollen om kerstcadeautjes te kopen. Net wanneer het zo druk is in de winkel… Dit jaar pak je het anders aan! Vanaf september kan je stilaan beginnen uitkijken naar leuke pakjes. Houd je ogen en oren goed open, want misschien kan je hier en daar al wat leuke cadeautips opvangen bij je familieleden. Noteer alle ideeën op een lijstje en houd het steeds bij de hand. Als je in een winkel bent, kan je meteen checken of er al leuke cadeautjes te rapen vallen. Heb je de neiging om te dure cadeaus te kopen en je dat achteraf steeds te beklagen? In dat geval zijn er twee opties. Ofwel leg je een totaalbedrag vast en verdeel je dat over het aantal personen voor wie je cadeautjes zal kopen ofwel trek je willekeurig naampjes en koop je – voor een afgesproken budget – een leuk cadeau voor die persoon. Vind je het moeilijk om een specifiek cadeau te kopen, dan kan je misschien eens de adventskalenders bekijken. Die bestaan tegenwoordig in alle soorten en maten. Adventskalenders met chocolade, wijn, bier, verzorgingsproducten en noem maar op.

Kerstversiering

Wie kerst zegt, zegt kerstversiering, kerstbomen en kerstlichtjes. Je hebt op zolder misschien wat dozen met kerstversiering staan, maar waarom zou je het thema eens niet veranderen? Waar je jaren alles in christmas red hulde, is het dit jaar tijd om je kerstboom te versieren met witte kerstballen en ornamenten. Witte kerstversiering straalt glamour en magie uit en geeft je kerstboom net dat tikkeltje meer uitstraling. Een mooie, volle kerstboom die prachtig versierd is, daar droomt toch iedereen van? Echte kerstbomen ruiken lekker, maar verliezen ook veel naalden en zijn niet altijd even volumineus. Kunstkerstbomen daarentegen zijn de perfecte bomen om te versieren. Dankzij de flexibele takken kan je de lichtjes en ballen helemaal naar jouw wensen ophangen en er een prachtige boom van maken. 

En jij? Zet jij de kerstboom pas nadat de Sint geweest is of kan je niet zolang wachten?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.