Tijdens de Week Tegen Pesten staat het aanpakken van pesten en het werken aan een sociaal veilige school centraal. Initiatiefnemer Stichting School & Veiligheid organiseert de Week Tegen Pesten voor scholen in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs dit jaar samen met NPO Zapp en EO. Voor scholen is een gevarieerd aanbod aan gratis (les)materialen ontwikkeld – waaronder de Zapp Heldengame – rond het thema Wees een held, met elkaar.

Opening Week Tegen Pesten

Op maandag 23 september is de opening van de Week Tegen Pesten 2019 in Pathé Utrecht Leidsche Rijn onder leiding van presentatrice Anne-Mar Zwart. In aanwezigheid van 180 basisschoolleerlingen geeft minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, Arie Slob, het startsein voor de week. Samen gaan zij in gesprek met de leerlingen en een deel van de cast van de film De Club van Lelijke Kinderen (van Independent Films) over pesten en het thema Wees een held, met elkaar. Aansluitend vindt de voorpremière van deze film plaats

Wees een held, met elkaar

Bij het organiseren van de Week Tegen Pesten werkt Stichting School & Veiligheid dit jaar samen met NPO Zapp en EO. Samen is gekozen voor het thema Wees een held, met elkaar waarbij het gaat over samenwerking. Door met elkaar te zorgen voor een goede sfeer in de klas, ontstaat er minder behoefte om te pesten. Iedereen die een positieve bijdrage levert aan de groep is een held: leraar én leerlingen.

Gratis (les)materiaal voor scholen

Om leraren te helpen bij het aanpakken van pesten en bevorderen van een positieve sfeer in de klas, is door verschillende organisaties – op uitnodiging van School & Veiligheid – materiaal gemaakt. Dit heeft geleid tot een divers aanbod aan games, kant-en-klare lessen, muziek en dansactiviteiten. Hiermee kan de leraar direct met de klas aan de slag met het thema van de Week tegen Pesten.

Zapp Heldengame

De makers van de Anti Pest Club (EO) hebben de Zapp Heldengame ontwikkeld. Door middel van bloedstollende challenges en persoonlijke vragen leren klasgenoten elkaar op een hele andere manier kennen. Wie is er stiekem superslim, snel of heeft iemand een vet groot ochtendhumeur? Onder begeleiding van AnneMar en YouTuber Gewoon Thomas verzamelt de klas alle badges en verbetert de sfeer in de klas.

Alle informatie en het gratis (les)materiaal is te vinden op www.weektegenpesten.com. Tijdens de Week Tegen Pesten staat een groot deel van de programmering van NPO Zapp in het teken van de Week Tegen Pesten (zie zapp.nl/tegenpesten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.