Na wat voelt als een jaar vol uitdagingen, is een feestelijke kerstperiode meer dan welkom. Omdat samenkomen niet tot de opties behoort, is enige creativiteit daarbij geboden. Hoe vier je apart maar toch samen feest?  Intratuin komt met een ‘doorzichtige’ oplossing: raamillustraties. In samenwerking met drie bekende Nederlandse illustratoren ontwikkelde de groenspecialist verschillende raamtekeningen die vanaf vandaag gratis te downloaden zijn. Ze zijn bruikbaar voor elk type raam en van binnen én buiten te bewonderen. Zo kan iedereen buren en voorbijgangers laten meegenieten van een verwonderlijke kerstsfeer en vieren we kerst toch een beetje samen. Intratuin roept iedereen in Nederland op om mee te tekenen en zo het Nederlandse straatbeeld om te toveren in één groot verwonderlijk kerstschetsboek. Zelf maakt Intratuin een levensgrote illustratie op de ramen van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. 

My windows look better than yours, breng je buren in verwondering!  

Thuis heeft nog nooit zo centraal gestaan als in 2020. Onze huiskamers zijn sinds maart het toneel voor ontspanning, werk, studie, vergaderingen, lunch en alles daartussenin. Ook tijdens de feestdagen zal ‘thuis’ de mainstage zijn – uiteten en op familiebezoek zit er waarschijnlijk niet in. Om hierbij tóch een beetje samen te zijn, kunnen onze ramen een belangrijke rol spelen. Dat bewezen de raamkussen, raamgesprekken en raamspelletjes met bijvoorbeeld opa en oma eerder dit jaar al. Intratuin zag hier een window of opportunity voor de feestperiode en ontwikkelde drie bijzondere raamillustraties in samenwerking met Shon Price, Marloes de Kiewit en Karlijn van de Wier. Gratis te downloaden en bruikbaar voor ieder raam. Zo kan iedereen in Nederland zijn eigen woonkamer omtoveren in een kersttoneel en tegelijkertijd voorbijgangers en de buren verwonderen! Intratuin roept jong en oud op om de raamkrijtstift  in de hand te nemen en elkaar via het raam een warm kersthart onder de riem te steken. Voor wie twee linker knutselhanden heeft, geen paniek: de raamtekeningen zijn gemakkelijk in gebruik (printen, plakken, overtrekken & klaar) en er is voor ieder wat wils. 

Tóch samen de feestmaand vieren

Met de raamtekeningen wil Intratuin overal, binnen en buiten op straat, een verwonderlijk kerstgevoel creëren en Nederland toch (een soort van) samen kerst laten vieren. “Kerst is een bijzondere periode in, dit jaar letterlijk en figuurlijk, donkere tijden. Wij willen alles op alles zetten om bij zoveel mogelijk mensen dat kerstgevoel aan te wakkeren en even weg te komen uit de waan van de dag. De gratis te downloaden raamillustraties zijn een laagdrempelige manier voor iedereen in Nederland om mee te doen,” aldus Peter Paul Kleinbussink, directeur Intratuin. Vanaf deze maand zijn in alle Intratuin vestigingen weer de meest verwonderlijke kerstshows te bezoeken. Blijf je liever thuis? Shop online en ga lekker met de raamtekeningen aan de slag! Ter inspiratie beschilderde Intratuin verschillende ramen in het centrum van Amsterdam en Utrecht en toverde ze de raampartijen van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie om tot één groot verwonderlijk wintercanvas. 

Winterwonderland in het Prinses Máxima Centrum 

Vanaf vandaag genieten kinderen, hun gezinnen en medewerkers in het Prinses Máxima Centrum in Utrecht van een levensgrote tekening vol vrolijke details van de hand van Shon, Marloes en Karlijn. Shon Price: “We hebben ons best gedaan om een wonderlijke wereld te creëren, met bijzondere dieren en botanische elementen. Je kan er iedere keer als je kijkt weer iets nieuws in ontdekken!” In het Máxima worden sinds 2018 alle kinderen met kanker in Nederland behandeld. Om de missie van het Máxima – ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven – te ondersteunen is Intratuin een samenwerking met het centrum aangegaan. Naast de creatie van de reusachtige raamtekeningen wordt er een kerstdorp gebouwd, worden alle ouder-kindkamers versierd met kerstboompjes én worden Intratuinklanten aangespoord tot een kleine donatie aan het Máxima. Ook krijgen de kinderen een raamtekensetje cadeau om direct thuis of in het Máxima zelf aan de slag te gaan. Want om dat levensgrote, Nederlandse kerstcanvas te creëren en tóch een beetje samen kerst te vieren, moet iedereen deze winter mee kunnen tekenen. 

Over Intratuin 

Intratuin is een organisatie, waarin praktijkervaring en specialistische kennis elkaar versterken. Een hechte band van samenwerkende ondernemers en beroepskrachten. De Intratuin formule bestaat 40 jaar en heeft 65 franchisevestigingen, waarvan 52 in Nederland, 3 in België en 10 in Duitsland. Als tuincentrum en sfeerwinkel maakt Intratuin winkelen voor tuin, huis en balkon tot een inspirerende vrijetijdsbesteding. Met creatieve ideeën, workshops en tips voor binnen en buiten, zorgt Intratuin dat zoveel mogelijk mensen profiteren van het goede van de natuur – rust, afleiding en plezier. Hun missie? 50% groene tuinen in Nederland in 2030. Meer informatie is te vinden op www.intratuin.nl

Prinses Máxima Centrum 

In juni 2018 is het Prinses Máxima Centrum geopend door onze Koningin. Sinds dat moment worden alle kinderen met kanker uit heel Nederland in het Máxima behandeld. In Nederland wordt jaarlijks bij ongeveer 600 kinderen de diagnose kanker gesteld en op dit moment overlijdt nog steeds 1 op de 4 kinderen aan deze ziekte. Het Prinses Máxima Centrum heeft één ambitie: Ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Om deze missie te realiseren is alle kennis en expertise op het gebied van kinderoncologische zorg én research in het Máxima samengebracht. Dát maakt het verschil. Het is een enorme stap voorwaarts, zodat elk kind met kanker de beste behandeling op maat krijgt en nog belangrijker: een grotere kans op overleving. Voor meer informatie kijk op foundation.prinsesmaximacentrum.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.