De kerstvakantie, familiefeesten en de kerstboom versieren: het kunnen super leuke momenten met je kinderen zijn, maar vaak is het ook wel stressvol. Je hoeft zeker je kinderen niet overal bij te betrekken, maar het kan wel een toffe traditie worden waar je kinderen mee naar kunnen uitkijken. Hoe maak je dus deze mooie tradities zonder dat je er zelf hoofdpijn van krijgt? Dat leggen we je graag uit.

Kerstboom childproof versieren 

Grote glazen ballen zijn niet de beste versiering voor met kinderen, dacht je? Daar heb je gelijk in. Wat wij voorstellen, is om enkele grote favoriete kerstballen heel hoog te hangen en enkele kleine aan je kinderen te geven om lager te hangen. Je kan ook helemaal een andere weg inslaan en zelf knutselen: wat dacht je van een sinaasappelslinger of kerstkoekjes van zoutdeeg? De oude klassiekers doen het nog goed, en zijn helemaal niet zo moeilijk. Breekt er iets? Dat is dan ook niet erg, dan knutsel je gewoon verder!

Samen originele cadeautjes bedenken of maken

Zoek je een tof cadeau voor grootouders of tantes en nonkels? Dan kan je originele kerstcadeaus ook online vinden en personaliseren. Laat je kinderen zot rond de kerstboom dansen en gebruik de foto’s om een doos, kalender, mok of kaars te versieren. Je bestelt ze makkelijk online en na enkele dagen kan je ze inpakken. Childproof inpak papier? Doorzichtig papier met een grote strik vanboven, is het makkelijkste! Doe je het inpakken liever zelf? Laat je kinderen dan een mooie brief schrijven, zelf badzout maken of koekjes bakken om het cadeautje nog persoonlijker te maken.

Je hoeft niet te knutselen

Ben je niet zo’n fan van kerstkaartjes knutselen? Dan hoeft ook niet. Ook online kan je leuke kerstkaartjes maken. Bedenk samen met je kinderen leuke foto’s of originele tekstjes en zet zo je eigen stempel op jullie kerstkaarten. Enkele ideeën nodig voor kerstfoto’s? Dans met je kinderen rond de kerstboom, laat ze ravotten in een tent van lakens en lichtjes, speel voor een muur vol papieren sterren of ga bij zonsondergang op tocht met lantaarntjes in de tuin. Zijn je kindjes nog klein? Omring ze met kerstlichtjes, en wees maar zeker: het wordt de meest schattige foto!

Nog een laatste tip: voel je niet verplicht om je kinderen overal bij te betrekken. Ravotten zij liever in de sneeuw of houden ze zo niet van knutselen? Laat hen dan vooral genieten van de vakantie en geniet stiekem zelf van die mooie kerstboom vol grote glazen ballen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.