Krijg je het nu al benauwd van alle drukte rondom de feestdagen? Van surprises maken, kerstdiners voorbereiden tot de perfecte cadeaus zien te vinden. Elma van Vliet, bekend van de DIY-bundels en Vertel Eens-boekenreeks, daagt je uit tijdens de decembermaand te focussen op wat jouw vrienden en familie écht gelukkig maakt, en dat is geen duur horloge of kasjmier trui. Het draait allemaal om persoonlijk contact en gesprekken die ertoe doen. Laat die stress los, leg de telefoon opzij en neem de tijd voor elkaar. Om je op weg te helpen introduceert Elma van Vliet dit najaar Hartenvragen, een set van vijftig vraagkaartjes die op een gemakkelijke manier een bijzonder gesprek op gang brengt met je moeder of oma: samen lachen, herinneringen ophalen en (nog) closer worden met elkaar. Dát is pas een cadeau met betekenis – voor de belangrijkste mensen in je leven, en voor jezelf.   

48 thoughts on “All I want for Christmas? Echt contact!

 1. Wat een leuk idee die hartenkaartjes. Inderdaad beter dan duur eten en drink er n en cadeaus. Ik ga voor de set 50 vrag en voor moeder.

 2. Bij het lezen van dit artikel raakte ik een beetje emotioneel. Dit omdat mijn moeder en ik de laatste paar jaar pas echt naar elkaar gegroeid zijn, maar echt goed praten vinden we nog steeds erg lastig. Ik speel daarom heel graag mee voor Een gesprek met je moeder.

 3. Heel erg leuk, ik doe heel erg graag mee.
  Ik doe graag mee voor de versie kaarten voor moeder, ik heb geen oma’s meer.

  Groeten Anneliese

 4. Geweldig! Wat een goed idee. Ik zou erg graag de vragen voor moeder ontvangen. Denk dat onze drie meiden hier wel raad mee weten :). Wat zullen er andere en bijzondere gesprekken ontstaan, leuk!

 5. Ik doe heel graag mee! Ben dol op de uitgaven van Elma van Vliet, Ben ook al 12 jaar bezig met het boek: ‘Mama vertel eens’ voor mijn kinderen. Mijn oma heeft ook zo’n boek gemaakt voor ze stierf, onbetaalbaar!

 6. Ik ga binnenkort voor het eerst samenwonen en dat betekend dus ook het ouderlijk huis verlaten. Ik kijk er nu al naar uit dat mijn moeder bij mij op de thee komt en het lijkt me helemaal leuk als we dan de hartenvragen erbij kunnen pakken!

 7. Écht over iets praten met elkaar, vinden mijn moeder en ik allebei lastig. Dat, terwijl we allebei stiekem niets liever willen. Deze set is denk ik een hele leuke, mooie manier om toch met elkaar in gesprek te komen. Ik maak dus graag kans op de moeder variant

 8. Ik doe graag mee voor de vijftig vraagkaartjes van gesprekken met je moeder
  Leuk voor mijn kleindochter om een leuk contact op te bouwen met haar moeder.
  Mijn moeder en oma leven niet meer, dus dat kan niet meer.
  Ik volg op Bloglovin en waag een kansje voor haar.

 9. grappig & gezellig idee zo met de feestdagen.ik doe mee voor mijn kleinkinderen en ik denk dat de Oma uitvoering met 50 vragen dan wel het beste is.
  Fijne Feestdagen en een goede start vast gewenst voor 2020.

  succes allen

  groeten uit Almere
  Anton Hompe

 10. Ik vind dit een hele leuke winactie en vind beide sets leuk, maar doe toch liever mee voor de set voor de moeder, omdat mijn oma geen Nederlands spreekt 🙂

 11. Wat bof ik dat ik mijn beide oma’s nog heb en dat deze leuke kaartenset met vragen aan je oma bestaat.

  Graag doe ik mee voor de oma variant, want ze zijn al hoogbejaard. Nu kan ik het nog vragen, want ze zijn alle twee nog heel helder.

  De ene is een echte kwebbelkous.
  De andere is wat stilletjes. Ik ben benieuwd naar hun antwoorden op deze bijzondere hartenvragen!

 12. Wat ontzettend leuk!!
  Helaas moet ik mijn oma al heel lang missen, dus ik kies de vragen voor mijn MOEDER!
  Super leuk!!

 13. Zowel mijn oma als mijn moeder spreek ik elke dag, maar vaak toch over koetjes en kalfjes. Zulke vragen stel je niet snel. Leuk om het wel te doen dus mijn voorkeur heb ik niet omdat ik de vragen dan allebei wel voor beide kan gebruiken.

 14. Mijn moeder, een oersterke powervrouw, een mindwarrior vechtend voor haar doelen. Perfectie draagt zij hoog in het vaandel want kiezen voor teleurstellingen kan zij niet over haar hart verkrijgen. Ik heb zielsveel respect voor mijn moeder maar zou haar ook graag beter echt leren kennen. Hartevragen aan mijn moeder zouden hierbij kunnen helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.