Het einde van het jaar nadert. De feestdagen zijn in zicht en het is tijd voor cadeautjes en traktaties. Als ondernemer zet je maar wat graag je klanten en personeel in het zonnetje. Dat is niet alleen een leuke attentie, maar het kan voor jou als ondernemer ook de nodige publiciteit met zich mee brengen. Hoe zorg je er voor dat je origineel uit de hoek komt en tegelijkertijd een tevreden klant extra in de watten legt?

Tijd voor branding

Natuurlijk leent zich de gelegenheid hier uitstekend om je bedrijfslogo te verwerken in je kerstpakket of relatiegeschenk. Niet alleen geef je een leuke attentie, je zorgt er meteen ook voor dat je logo overal zichtbaar is. We kennen allemaal de sleutelhangers, balpennen, aanstekers en zelfs kerstballen met logo. Maar, wees eerlijk: wie vindt dit nu echt leuk om krijgen? Wil je er zeker van zijn dat er effectief wat met je attentie gedaan wordt, durf dan out of the box te denken en ga voor een origineel alternatief. Heb je bijvoorbeeld een bedrijf dat een sanitaire dienst aanbiedt? Wat dacht je dan van toiletpapier met jou logo en/of leuke boodschap. Niet enkel je klanten zullen deze attentie nuttig besteden. Al hun gasten hebben tijdens hun toiletbezoek meteen je bedrijf gespot. Werkzaam als gynaecoloog of vroedvrouw? Wat dacht je van een setje condooms met ironische boodschap? Kortom: iedere sector heeft wel een item waarmee hij zichzelf in de kijker kan zetten. Vooral in combinatie met de perfecte slogan zal er vast en zeker over jou gesproken worden.

Persoonlijkheid loont

Het is natuurlijk een stuk eenvoudiger en minder tijdrovend wanneer je een 100-tal cadeaus besteld met één simpele muisklik. Maar, wanneer je echt wil laten weten aan je klanten dat ze voor jou niet zo maar een nummer zijn, loont een persoonlijke aanpak zeker en vast. Het vergt een beetje research, maar de ontvanger zal dolenthousiast zijn wanneer een attentie speciaal voor hem op maat is uitgekozen. Probeer te ontdekken wat jouw klant typeert en maak daar gebruik van in je keuze. Een gin liefhebber? Een golfspeler? Een echte boekenwurm? Voeg een handgeschreven briefje met persoonlijke boodschap bij je attentie en je klantenbinding heeft zichzelf meteen naar een hoger niveau gebracht.

Onderzoek

Onderzoek toont aan dat ontvangers van relatiegeschenken en attenties hier heel erg op gesteld zijn. Je klant zal een attentie, hoe klein ook, zeker weten waarderen en de kans is groot dat hij bij een volgende samenwerking zeker even extra aan jou denkt.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.