Wethouder en locoburgemeester Wijbenga opende vandaag om 10:00 uur de derde editie van het populaire IJsvrij Festival in Rotterdam. Lonely Planet plaatste de ijsbaan bij de drie mooiste van Europa. Het intieme en feestelijk verlichte winterfestival trok vorig jaar zo’n 30.000 bezoekers. Voor het eerst strijkt de romantisch verlichte en overdekte ijsbaan neer op Plein 1940. Vanaf vandaag is het open voor het publiek t/m 12 januari 2020. Twee vrijdagavonden (20 december en 10 januari) swing je het weekend in met de Silent Disco On Ice. Iedere zaterdag en zondag geniet je van een DJ of een live optreden en op zaterdag 11 januari staat IJsvrij Festival volledig in het teken van Rotterdam Pride.

Wethouder Wijbenga is blij dat het IJsvrij Festival dit jaar weer mag schitteren, dit keer op Plein 1940: “Het bijzondere plein is getransformeerd tot een prachtig Winter Wonderland. Met de sfeervolle schaatsbaan en de mooie culture programmering is deze hotspot echt een aanwinst voor de stad!”

Demonstratie op het ijs

Kunstschaatsers van schaatsvereniging Amaranth gaven bij de opening een indrukwekkende demonstratie weg. Veel kinderen keken hun ogen uit bij de flexibele pirouettes en kruiszweefstanden van de geoefende schaatsers. Organisator Eva van der Vegt: “Uiteraard kun je bij ons ook gewoon een rondje schaatsen en zijn er zelfs speciale peuterochtenden. Zo is er voor ieder wat wils, zelfs voor niet-schaatsliefhebbers: we hebben een verwarmd Zweeds café met een aantal mooie klassiekers zoals de bekende Zweedse gehaktballetjes en hot dogs, maar je kunt er ook smullen van minder bekende gerechten zoals Lussekatt, een heerlijk zoet saffraanbroodje of Jansson’s Frestelse. Alles samengesteld door niemand minder dan de Rotterdamse topchef Martijn Korving, bekend van o.a. Restaurant Zino”.

Programma IJsvrij Park Festival

Het IJsvrij Park festival is 7 dagen per week geopend van zaterdag 14 december 2019 t/m 12 januari 2020. Het festival is voor iedereen; voor de geoefende schaatsfans, kinderen of echte lekkerbekken. Het inmiddels bekende en geliefde IJsvrij-Café zorgt – verwarmd door houtkachels – voor Zweedse lekkernijen en een warme drank of fris biertje.

Openingstijden en prijzen

Doordeweeks van 12:00 – 20:00 uur.
Weekenden en kerstvakantie van 10:00 – 20:00 uur.
24 december van 10:00 – 17:00 uur.
25 en 26 december van 10:00 – 20:00 uur
31 december van 10:00 – 17:00 uur
1 januari van 12:00 – 20:00 uur.

Het terrein is voor iedereen toegankelijk.
Kinderen van 0 t/m 2 jaar schaatsen gratis, kinderen 3 t/m 12 jaar schaatsen voor € 4,50 en vanaf 13 jaar betaal je € 6,00. Schaatshuur kost € 2,50.

Meer informatie vind je hier.

Uitgelichte afbeelding: Fortuin Fotografie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.