In deze digitale wereld is het sturen van gewone post vaak niet meer zo vanzelfsprekend. Zelfs het gemiddelde bedrijf stuurt alles digitaal. Voor mijn werk als blogger, schiet ik er per week zeker zo’n 175 mails uit en ontvang ik er soms wel 2 keer zoveel. Gelukkig dat het tegenwoordig allemaal op deze manier kan, want anders zou ik een postbus zo groot als een kliko moeten aanschaffen. En het wachten op antwoord duurt dan ook weer langer; niet handig dus. Toch is het wel heel jammer dat Kerstkaarten tegenwoordig ook niet meer zo populair zijn. Waar vroeger de deur vol hing met gezellige kerstwensen, is dat de laatste jaren niet meer het geval. Hoewel je bij Kaartje2go gewoon digitaal een kaart kunt maken en daarna via de gewone post kunt (laten) versturen. Toch blijven wij, als gezin, stug kaartjes sturen, omdat wij iedereen het beste wensen en hopen dat ons bericht zorgt voor een glimlach.

Kerstfeest vier je samen

Als ik iets naar vind, dan is het om te horen dat er een heleboel mensen zijn die de Kerstdagen alleen moeten doorbrengen. Donkere dagen, zonder leuke kerstkaarten op de deur en zonder lieve mensen om hen heen. Helaas is dat niet iets, waar ik zo snel iets aan kan veranderen. Wel ben ik blij dat er verschillende organisaties zijn, die ervoor zorgen dat ook deze mensen wat gezelligheid hebben tijdens kerst. Het Leger des Heils organiseert bijvoorbeeld op verschillende plekken in het land Kerstdiners, maar ook worden er kerstpakketten gebracht aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Ook zijn er vaak buurtcentra die alleenstaanden uitnodigen om samen te genieten van een fijne lunch of een diner. Op deze manier komen ze toch onder de mensen en hoeven ze zich niet alleen te voelen. Zoals Robert ten Brink het altijd zo mooi zegt “Niemand moet met Kerst alleen zijn”….en daar ben ik het mee eens. Denk ook eens aan de ouderen in verzorgings- en verpleeghuizen. Sommigen van hen hebben geen familie die op bezoek komt en kunnen zich soms dus heel eenzaam voelen. Wij stuurden een aantal jaar geleden Kerstkaarten naar het verzorgingshuis om de hoek. Gewoon omdat het kon…en we kenden deze mensen niet eens. Onze hoop was toen ook al, een glimlach en een warm gevoel geven aan de ontvangers.

Dit hoort wat mij betreft echt bij Kerst

Als ik denk aan Kerst, dan komen er een heleboel dingen naar boven. Warmte, gezelligheid, lekker eten, samenzijn…en nog wat andere dingen;

 • Kerstliedjes 
  Ik hoorde ruim voor 1 november al ‘All I want for Christmas is You‘ op verzoek van een luisteraar. Als ik iets heerlijk vind, dan is het wel om heel hard mee te zingen met zulke klassiekers. De oudste zat op dat moment ook in de auto en wist eventjes niet zo goed wat hij ermee aan moest (lees: ik moet ook regelmatig naar zijn gekraai luisteren).
 • Kerstboom
  Hoewel deze er dit jaar bij ons waarschijnlijk niet komt, hoort een Kerstboom van origine natuurlijk gewoon bij Kerst. Omdat onze jongste nogal graag gooit met verschillende dingen, lijkt het me niet zo’n heel goed idee om de boom op te tuigen dit jaar. Normaal gesproken hebben we er dus wel altijd eentje staan (een kunstboom welteverstaan).
 • Eten
  En dan voornamelijk het samen eten! Lang tafelen met elkaar en leuke herinneringen ophalen van het (bijna) afgelopen jaar. Ook ik vind met zulke dagen het leuk om een beetje te kokkerellen. Normaal kook ik sowieso ook iedere dag, maar extra uitpakken met Kerst is natuurlijk wel extra gezellig (en hopelijk ook lekker).
 • Cadeautjes
  Niet iedereen zal Kerst vieren met cadeautjes, maar een kleinigheidje is altijd wel leuk. Omdat de zak van de Sint vaak al behoorlijk vol zit, houden wij het vaak bij een fijn verzorgingsproduct, wat klein speelgoed, iets te snoepen en/of een boek.
 • Kerstkaarten
  En zo kom ik toch weer op de Kerstkaarten uit! Last, but zeker not least trouwens! Een persoonlijke Kerstwens, daar wordt iedereen toch gewoon blij van? Waar we in de afgelopen jaren kozen voor een kaart met een foto van de boys, heb ik dit jaar de keuze gemaakt om verschillende kaarten te ontwerpen, zodat niet iedereen dezelfde kaart in de bus krijgt. Omdat ik wel een beetje van gekkigheid houd, zit er inderdaad ook een kaart met een lama tussen (die zijn tegenwoordig helemaal hip….en ik geef gewoon niks om bijvoorbeeld Eenhoorns).

Kaartje2go

Voor een supertoffe samenwerking met Kaartje2go, mocht ik mijn bestelling van de Kerstkaarten voor dit jaar plaatsen. Naast dat je een gratis proefdruk kunt aanvragen (dan kun je van tevoren eventjes voelen, kijken, ruiken enzovoorts) krijg je bij je uiteindelijke bestelling ook nog eens gratis rode enveloppen. Ik koos overigens ook voor sluitzegels voor op de enveloppen. Dat vind ik altijd zo mooi staan 🙂

Het systeem werkt ontzettend simpel, dus voor iedereen is het maken van kaartjes op deze manier toegankelijk gemaakt. Je kunt alles aanpassen naar wens en indien je eventjes niet weet welke tekst je op de kaart moet zetten, kies je een standaard tekst. Overigens kun je voor alle gelegenheden wel een kaart vinden, dus laat je zeker niet alleen beperken tot de kerstcollectie!

Doe eens gek! Stuur een Kerstkaart!!

2 thoughts on “Doe eens gek! Stuur een een Kerstkaart!

 1. Ik houd ook echt van kaartjes krijgen, maar het versturen komt er meestal niet van, omdat ik druk ben met sinterklaas en de voorbereidingen voor de vakantie naar Engeland met kerst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.