Op zondag 10 mei is het Moederdag. Dit is een jaarlijkse feestdag ter ere van alle vrouwen die moeder zijn. Bij uitstek een dag om je moeder dus in het zonnetje te zetten en er eventjes bij stil te staan hoe waardevol en bijzonder ze is. In 1914 ontstond  Mother’s Day in Amerika en sinds 1920 nam Europa dit ook over. In Nederland is Moederdag eigenlijk pas bekend sinds circa 1930. De bedoeling van Moederdag is dat moeders deze dag eventjes niet hoeven te zorgen, maar dat de rollen omgedraaid worden. Kinderen zorgen op deze speciale dag een keertje voor hun moeder en regelen vaak ook een leuke verrassing. Ik deel een aantal tips met jullie. 

Een beetje anders

Natuurlijk gaat het, vanwege de coronacrisis, op alle vlakken een beetje anders, zo ook tijdens Moederdag. Waar je normaal gesproken misschien wel met een gebakje en een bloemetje op visite ging bij je moeder, wordt dat nu eigenlijk zo veel mogelijk afgeraden. Zeker als je moeder als op leeftijd is, is het zaak dat je nu eventjes afstand houdt, om verspreiding van dit nare virus zoveel mogelijk te voorkomen. Voor kinderen die nog thuis wonen is het een ander verhaal, maar ook dan is het niet de bedoeling dat je urenlang in allerlei winkels gaat rondneuzen, op zoek naar het perfecte cadeau. Gelukkig zijn er tegenwoordig voldoende andere manieren om een cadeautje bij je moeder te krijgen. Wat in ieder geval altijd een goed idee is, is het versturen van een Moederdagkaart. Echte post is altijd nog het allerleukste en waarschijnlijk heb je in de afgelopen maanden al heel wat kaarten en tekeningen op de bus gedaan. Schrijf een mooi gedicht erop, of een (korte) brief. Laat je moeder weten waarom ze zo speciaal is en steek haar, zeker nu het eventjes allemaal wat minder rooskleurig lijkt (of is), een hart onder de riem.

Bloemen doen het altijd goed

Een bloemetje doet het natuurlijk altijd goed! Je kunt alles digitaal regelen en corona-proof laten bezorgen. De plaatselijke bloemist zal vast erg blij zijn…deze ondernemers hebben het namelijk behoorlijk zwaar. En een bosje bloemen van de bloemist is qua kwaliteit vaak stukken beter (en mooier) dan een bosje van de pomp of supermarkt. Je kunt natuurlijk ook zelf een bosje laten samenstellen en op gepaste afstand afgeven aan je moeder. Lees hier welke lente-bloemen het populairste zijn!

Tijdelijk abonnement op een tijdschrift

Ook altijd erg leuk is een tijdelijk abonnement op een tijdschrift. Nu de zon zich steeds wat vaker laat zien, is dit een perfect tijdverdrijf. Je kunt zelf iets uitkiezen, of je moeder zelf een keuze laten maken. Of het nou een roddelblaadje, een woonblad of een psychologie magazine is, er is zoveel keus, dat er vast wel iets voor haar tussen zit.

Ontbijtje laten bezorgen

Woon je niet meer onder 1 dak met je moeder, of wellicht iets verder weg, dan zijn er tegenwoordig talloze opties om een heerlijk ontbijtje te laten bezorgen. Je hebt de standaard bezorgservices die altijd wel draaien, maar ook zijn er lokale ondernemers die dit (tijdelijk) aanbieden.

Chocolade

Ook chocolade valt bij de meeste vrouwen wel in de smaak. Ook voor het bezorgen hiervan is de keuze enorm. Je kunt bij sommige bedrijven ook de wikkel van de chocolade personaliseren…en soms zelfs de hele reep. Geen chocolade-fan? Ook gebak en zelfs kaas is tegenwoordig een optie!

Diner

Nu uit eten gaan geen optie is, kun je ervoor kiezen om je moeder te verwennen met een diner aan huis. Er wordt momenteel door een heleboel restaurants aangeboden dat er eten bezorgd (of door jouzelf afgehaald) kan worden. Natuurlijk is het heel anders dan dat je met een tafel vol zit, maar als alles feestelijk wordt gedekt, zal het vast heerlijk smaken. Misschien kun je zelfs nog eventjes digitaal aanschuiven!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.