Bijzonder nieuws voor kinderen, want zij kunnen vanaf nu altijd en overal en op eigentijdse wijze in gesprek gaan met Sinterklaas. Bol.com laat Sinterklaas met zijn tijd mee gaan en maakt hem bereikbaar via stembesturing met de bol.com applicatie in de Google Assistent. Via de applicatie krijgen kinderen de kans om als hulp-Piet Sinterklaas een handje te helpen bij het bezorgen van cadeautjes. Het gesprek is interactief, en op basis van de persoonlijke voorkeuren van het kind wordt er een persoonlijke belevenis gecreëerd. Een eigen verhaal ontstaat waarbij fictief een cadeau wordt afgeleverd op verschillende voor het kind herkenbare plekken, bijvoorbeeld de school of sportclub. Het verhaal is geschreven door Thaïs Vanderheyden, auteur van onder andere de Spiekpietjes. Deze innovatieve gimmick voor de feestdagen past binnen de reeks aan experimenten die bol.com uitvoert om ervaring op te doen met spraakgestuurd winkelen.

Meer informatie over hoe kinderen Sinterklaas kunnen helpen via stembesturing is hier te vinden. Een gesprek met Sinterklaas wordt gestart door ‘Hey Google, praat met bol.com’ als commando te geven aan de Google Assistent. Daarna start Sinterklaas het gesprek.

Hoe kinderen hun eigen interactieve Sinterklaasverhaal maken

Kinderen kunnen via de bol.com applicatie in de Google Assistent Sinterklaas helpen met het afleveren van cadeautjes. De Pieten spelen verstoppertje, maar doen dat zo goed dat niemand ze meer kan vinden. Zolang de Pieten zich verscholen houden, worden de cadeautjes niet geleverd en daarom roept Sinterklaas Nederlandse en Vlaamse kinderen op om hem via stembesturing te helpen. Kinderen geven aan in welk dorp of welke stad zij wonen, zodat er rekening wordt gehouden met herkenbare plekken in de buurt. De kinderen kunnen hun verhaal persoonlijk maken door hun favoriete vervoermiddel en kleding in het verhaal te kiezen. Als dank voor hun hulp ontvangen kinderen achteraf, uiteraard met toestemming van een ouder of verzorger, een mail met hun eigen gemaakte verhaal als ebook en een diploma.

Uitgelichte afbeelding: Sinterklaas looking on notebook from Shutterstock/hans.slegers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.