Helaas ziet de intocht van Sinterklaas er door de coronacrisis, dit jaar heel anders uit. Alles is afgelast en ook is de traditie met gratis warme chocolademelk van HEMA geen optie. Om het toch nog een beetje feestelijk te maken bedachten ze een alternatieve actie; een kleurplaat welke mooi kan worden ingekleurd en vervolgens kan worden gedeeld op social media. Kinderen kunnen er zelfs mooie prijzen mee winnen!

 

HEMA kleurplaat actie Sinterklaas

Je kunt je A3 kleurplaat ophalen vanaf maandag 9 november ophalen bij het dichtstbijzijnde HEMA filiaal. Je kunt deze samen met je kind(eren) thuis inkleuren (of ze doen dit zelf) en daarna hang je hem op het raam, zodat de Sint zich ondanks alle omstandigheden, ontzettend welkom zal voelen. Noot: de kleurplaat is ook te downloaden via hema.nl voor als je niet naar de winkel wilt of kunt gaan.

Maak een foto van het resultaat (dus van de ingekleurde kleurplaat op het raam geplakt) en deel deze vóór 29 november op Instagram of Facebook. Vergeet niet om @hemanederland te taggen!

 

Kleuren goed voor ontwikkeling

Er zijn een heleboel voordelen als je je kind laat kleuren (voor jezelf is het trouwens ook goed om regelmatig te doen);

• Kleuren is voor de ontwikkeling van je kind.
• Kleuren stimuleert de motoriek; dit komt door de verschillende lijnen van een kleurplaat, waarbinnen een kindje moet leren kleuren.
• Door kleuren worden de kleuren spelenderwijs ontdekt en aangeleerd.
• Kleuren werkt bij zowel kinderen als volwassenen ontspannend.
• Kleuren geeft een kind zelfvertrouwen. Dit komt door twee dingen. Allereerst zorgt het kleuren van een kleurplaat voor een stuk voldoening, wanneer de kleurplaat af is. Daarnaast is het resultaat tastbaar en kunnen ze het resultaat trots laten zien.
• Kinderen die regelmatig kleuren, kunnen zich vaak beter concentreren dan kinderen die dit minder vaak of niet doen. En, die concentratie komt natuurlijk erg goed van pas op school.
• Door te kleuren wordt het geduld van je kind op de proef gesteld. Een kleurplaat is nu eenmaal niet direct ingekleurd maar kost wat tijd. Kinderen krijgen hierdoor beter besef van hoelang iets duurt en dat je voor sommige taken geduld moet opbrengen.
• Misschien wel het grootste voordeel: kleuren kan overal! Of je nu onderweg bent of gewoon thuis bent, een kleurplaat en wat kleurtjes of stiften neem je overal gemakkelijk mee naartoe.

De prijzen

Er worden uiteindelijk 5 hoofdprijswinnaars uitgeloot! In het weekend van 5 en 6 december komt de Sintbus langs (inclusief Sint en Piet) met cadeautjes en allemaal lekkere dingen. De winnaar mag zijn/haar broertjes/zusjes meenemen (en als deze er niet zijn 2 vriendjes/vriendinnetjes of neefjes/nichtjes).

Er zijn ook een heleboel troostprijzen, dus ook al win je misschien niet de hoofdprijs, je maakt nog steeds kans op iets anders leuks.

De ouders van de winnaars worden persoonlijk gecontacteerd na 29 november.

Snoepgoed Sinterklaas

Ook dit jaar heeft HEMA weer een ruime keus aan snoepgoed voor Sinterklaas. Naast de verschillende smaken chocoladeletters (zoals bijvoorbeeld karamel zeetzout, knettersuiker discodip, vegan puur, speculoos, wit stracciatella) zijn er bijvoorbeeld ook kruidnoten in tompoucesmaak, stroopwafelsmaak, carrot cake smaak, lemon cheesecake smaak en chocolade truffelsmaak. Natuurlijk kunnen de ‘normale kruidnoten’ en de marsepeinen figuurtjes ook niet ontbreken. Genoeg keus dus voor het Heerlijke Avondje (en daarvoor….).

Onze favoriete schoencadeautjes

Sinterklaas heeft dit jaar ook weer voldoende keus uit allemaal leuke schoencadeautjes. Wij hebben natuurlijk een aantal favorieten, die ik graag eventjes met jullie deel;

Houten meeneemwinkel

De houten meeneemwinkel  van HEMA hebben wij gekregen en er wordt al veel mee gespeeld. Je neemt hem ook gemakkelijk mee als je ergens naartoe gaat. Als je de knip bij de voordeur opendoet, schuift de winkel open en kun je spelen met de houten weegschaal, kassamandje, toonbank, kassa en de twee verkoopsters. Ben je uitgespeeld, dan sluit je de deur weer en is alles netjes opgeborgen.

Houten ontbijtset

Kinderen bootsen graag na en daar helpt deze leuke houten ontbijtset aan mee. De set bestaat uit een dienblaadje, een houten mesje, een croissantje, een ei, een sneetje tomaat, een sneetje komkommer, twee plakjes kaas en twee sneetjes brood. In het houten speelgoed zit klittenband, zodat je je croissantje kunt snijden en je broodje kunt beleggen. FSC® is het keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Door voor dit product te kiezen, draag je bij aan het behoud van bossen wereldwijd. Ook leuk, maar niet voor het ontbijt natuurlijk. deze houten tompouce (voor tijdens de thee)

Punnikset

Wellicht voor de kinderen van tegenwoordig niet heel erg bekend; een punnikset. Ik weet nog dat ik dat zelf vroeger erg leuk vond om te doen. Punniken is een handwerktechniek waarbij je een dikke draad maakt met behulp van een punnikklosje en een haakje. Dit houten punnikpoppetje is perfect voor de jonge kinderen. Met een flinke portie inspiratie en deze punnikset maak je de mooiste creaties. Het pakket bestaat uit wol, een punnikpoppetje, een haaknaald en instructies.

Stiften

Altijd goed om de stiften regelmatig uit te zoeken. Hoe veel wij er in het afgelopen jaar niet weg hebben gegooid, omdat ze uitgedroogd waren (iets met de dopjes er niet goed op doen enzo). Deze pastel stiften zijn een leuke toevoeging aan de normale en fellere kleuren. Nooit weg dus…en altijd leuk om te krijgen.

Strijkkralen

Favoriet bij velen; strijkkralen. Maak met deze leuke set je eigen strijkkralendieren. De set bestaat uit 800 strijkkralen, grondplaat, strijkpapiertje, patroonvel en de gebruiksaanwijzing. BELANGRIJK: Het strijken van de kralen moet door een volwassene worden gedaan. Houd kinderen op afstand van de strijkbout.

2 gedachten over “HEMA Sinterklaasactie 2020; Kleur en maak kans op mooie prijzen!

  1. Wat fijn dat je de kleurplaat ook zelf af kunt drukken. Wij zitten in thuisquarantaine met 4 kids, dus leuke activiteiten zijn welkom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.