Vandaag over een maand is het weer pakjesavond. Een avond waar veel kinderen weer overspoeld worden met nieuw speelgoed. Maar waarom zou je elk jaar alles nieuw kopen, als je ook kunt ruilen? Recycle Sint wil dat zoveel mogelijk families meedoen en speelgoed een tweede leven geven op de speelgoedruilmarkt. Het is dé manier om het Sinterklaasfeest duurzaam én voordelig te vieren. 

Elif Algu, moeder van 2 kinderen én eigenaresse van duurzaam communicatiebureau “Branding a Better World“, heeft 4 jaar geleden de Recycle Sint bedacht. Een duurzaam initiatief dat elk jaar steeds meer mensen in het hele land aanspoort, om een speelgoedruilmarkt te organiseren. Hier kan gebruikt speelgoed makkelijk geruild worden en zo krijgt het meteen een zinvolle bestemming.

Dit initiatief inspireert mensen om een bijdrage te leveren aan een betere wereld. In dit tijdperk van deeleconomie draait het juist om duurzame omgang met spullen. De Recycle Sint pas helemaal in het plaatje. Je bespaart tijd, geld en je maakt met speelgoed dat niet meer gebruikt wordt, een ander kind weer heel erg blij. Iets goeds doen voor de wereld is altijd een goed idee.

Ieder jaar komen er weer nieuwe enthousiaste vrijwilligers bij, die helpen om een speelgoedruilmarkt te organiseren op bijvoorbeeld een school binnen hun gemeente. Afgelopen jaar vond er o.a. in Voorburg, Amsterdam, Dordrecht, Friesland, Utrecht en Den Haag de Recycle Sint plaats!

Meer informatie (ook over het zelf organiseren van een speelgoedruilbeurs is te vinden op http://recyclesint.org/.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.