Bijna iedereen heeft dat wel: een kinderboekenmaker waarvan zijn of haar werk je net even iets meer doet. Dat de verhalen je meer raken of dat de stijl echt bij jou als lezer past.

Lieve Baeten is voor mij één van deze kinderboekenmakers. Ik houd van haar werk, van haar illustraties en van haar verhalen. Daarom was ik ook blij dat ik na Slimme Lotje nu ook Kleine Draak mag recenseren.

Inhoud
Het codewoord in dit boek van Kleine draak is zelfvertrouwen. Het boek straalt het bijna uit! Je kan het voelen als je het (voor)leest!

Kleine Draak moet leren om een grote enge draak te worden, daarom moet hij leren hoe hij kindjes bang maakt. Zijn moeder regelt een mensenkindje voor hem om te oefenen. Maar hoe goed Kleine Draak ook zijn best doet, bang wordt kindje Beppo niet. Beppo is namelijk anders! Héél anders! En dat zorgt voor een bijzondere vriendschap.

Wat heb je in handen?
Het boek is een hardcover van ongeveer 28×21 cm groot en bevat 32 pagina’s. Zoals alle boeken van Lieve Baeten is hij voorzien van prachtige, warme illustraties die de lezertjes in het verhaal trekken. De zachte pasteltinten geven de afbeeldingen een lief uiterlijk.

Het boek is een vernieuwde uitgave van dit prachtige prentenboek en inmiddels is er ook musicalvoorstelling van het boek.

Auteur en illustrator
Lieve Baeten was een ambitieuze vrouw die de kracht van illustraties voorop stelde in haar werk. Haar succesvolle reeks over heksje Lotje leverde haar verschillende belangrijke prijzen op. Helaas heeft Lieve haar werk niet mogen voortzetten. Ze overleed in 2001 aan de gevolgen van een auto-ongeluk.

Illustrator: Lieve Baeten
Uitgever: De Eenhoorn
ISBN: 978 94 6291 269 4
Vanaf 4 jaar

[bol_product_links block_id=”bol_59fa319996887_selected-products” products=”9200000081857698″ name=”Kleine draak” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Annemarel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.