Gisteren mocht ik aan het werk op de KreaDoe, in de daarvoor speciaal ingerichte blogger- en vloggerspot. Allereerst, wat een eer…en wat was het er mooi ingericht. Ik werd er helemaal hebberig van! De gezellige huiselijke sfeer die Bren & Ann samen met Thera neer hebben gezet, zou ik in mijn eigen huis ook wel willen. Verder heb ik de beurs goed bekeken en de sfeer geproefd…

Blogger- en vloggerspot
De speciaal ingerichte blogger- en vloggerspot is er dit jaar voor de allereerste keer. Wij kunnen als bloggers en vloggers aan de bezoekers van de KreaDoe laten zien wat we nou allemaal precies doen. Hoe schrijf je bijvoorbeeld een blog? En hoe maak je een vlog? Niet iedereen weet dat natuurlijk, dus bezoekers kunnen live meekijken hoe de blogger (of vlogger) aan het werk is.  Helaas merkte ik gisteren dat veel bezoekers het prachtige hoekje voorbij lopen, of er alleen maar gaan zitten om wat uit te rusten, wat te eten/drinken of om hun kindje te voeden. Niemand kwam helaas informeren wat ik nou precies aan het doen was, erg jammer…maar misschien ook wel logisch omdat men niet zo goed weet wat ze kunnen verwachten. Ik hoop dat bij een volgende editie dit van tevoren meer aangejaagd wordt, ook door KreaDoe zelf! Wel moet ik bekennen dat ik het een heerlijke werkplek gevonden heb! De ambiance is prettig en fijn, maar ook was het er niet luidruchtig, wat ik op de rest van de beurs wel eventjes anders heb ervaren. Door het vele gepraat (lekker door elkaar heen) leek het zo nu en dan wel een kippenhok. Wel een gezellig kippenhok, dat dan weer wel! Zie hieronder mijn fantastische werkplek, die ik eventjes snel filmde voordat de beurs open ging!


Wat is er allemaal te koop?
Wat niet eigenlijk? De échte hobbyist kan hier zijn/haar hart ophalen. Wat me wel opviel; weinig mannen, haha! Je merkt op deze beurs dat voornamelijk het handletteren, haken, vilten, cupcakes maken, stempelen en breien hoog in het vaandel staan bij de bezoekers. En uiteraard was het erg druk bij de kraampjes met benodigdheden voor het maken van (kerst)kaarten. Werkelijk overal zie je de prachtigste voorbeelden aan de kramen hangen, van dromenvangers tot gezellige mobiles, tot vrolijk gekleurde bollen om op te hangen. Ook gezellige bordjes om neer te zetten of op te hangen, ontbreken niet! Ik heb een heleboel inspiratie opgedaan mbt het her-inrichten van Kian zijn kamertje. Gaaf om al deze Pinterest-waardige kunstwerkjes te zien…wat zijn sommige mensen toch creatief!!! Voor de creatievelingen (in de dop) zijn er verschillende workshops te volgen, erg leuk!

Mama Maakt
In de achterste hal, rechts achterin is er een speciaal deel voor moeders; Mama Maakt. Dit jaar is er voor de eerste keer gekozen om een apart gedeelte voor moeders neer te zetten. Er zijn verschillende workshops (helaas was het zo druk, dat ik nergens aangeschoven ben). Op dit leuke gedeelte van de beurs is veel te doen en te beleven. Er staat bijvoorbeeld een kraam waar je allemaal vilten poppetjes kunt bekijken en zelfs een heus vilten gezelschapsspel!

Verder is er een prachtig ingerichte kinderkamer om te bewonderen en kun je je verbazen over de mooie koekjes die Jillbeesz maakt. Echt te mooi om op te eten, al heb ik begrepen dat het eigenlijk gewoon zonde is om ze niét op te eten! Via de website kun je mooie uitstekers bestellen, zodat je zelf aan de slag kunt. Er zijn een heleboel verschillende thema’s, dus er zit ongetwijfeld iets tussen wat past bij de gelegenheid waarvoor jij koekjes gaat maken. Durf je het toch niet aan, dan kun je (vanaf begin volgend jaar weer) op bestelling koekjes laten maken. Eigenlijk is het altijd op bestelling, vandaar dat er geen directe bestelmogelijkheid is via de website.

Ik ben enthousiast; Hobby in de bus!
Ik liep langs een ontzettend leuke kraam, namelijk die van Hobby in de bus! Elke maand ontvang je een compleet Do-It-Yourself verrassingspakket in je brievenbus. Een pakket waarmee je direct aan de slag kan, want alle materialen en gereedschappen die je nodig hebt zitten erin. In de handleiding staat stap voor stap beschreven hoe je te werk moet gaan. Iedere maand maak je iets anders, zo leer je steeds nieuwe technieken en verschillende materialen kennen. Ilse was ooit een fanatiek Pinterest-uitpluizer en wilde vaak al die mooie dingen zelf gaan maken. Ze merkte dat ze zoveel dingen bij elkaar moest zoeken, of moest gaan kopen, dat ze zomaar ineens die zeldzame vrije middag weer kwijt was. Dat moet anders kunnen dacht zij..in 2016 ontstond het uiteindelijke concept en Hobby in bus was geboren. De reacties waren vanaf het begin enthousiast! En ja, dat ben ik ook…want ik vind het werkelijk waar een fantastisch concept!

Eten en drinken en sanitair
Er zijn verschillende plekken op de beurs waar je iets kunt eten en/of drinken. Leuk om te zien dat ook hier de foodtrucks opgetrommeld zijn, ik vind dat altijd een hele gezellige sfeer geven. Ergens zitten is wel een dingetje, want het is eigenlijk altijd druk op beurzen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lekkere panini of een kroket.. heerlijk! Ik ben samen met mijn moeder bij restaurant Speys (in de jaarbeurs) wat gaan eten. Voordeel was daar ook, dat er geen wachtrij stond voor het toilet! Dat is op de beurs wel even anders…want daar moet je gewoon in de rij aansluiten en wachten tot er een klein kamertje vrij is. Desalniettemin, waren de toiletten schoon en dat is toch wel erg prettig. Ook kon ik in de perskamer terecht voor een heerlijk broodje en een kopje thee…want ook voor de innerlijke mens moet je goed zorgen!

Morgen kun je nog naar de KreaDoe tussen 10:00-17:00 uur! Lukt dat niet, dan raad ik je aan om volgend jaar zeker te gaan….ik vond het een hele ervaring en heb er erg van genoten!

2 thoughts on “KreaDoe; een hele belevenis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.