Twee jaar geleden begonnen wij in onze tuin een moestuin. Eten is bijzaak volgens onze dochter en om een beetje fatsoenlijk eetpatroon te stimuleren, besloten we haar te laten zien hoe voedsel groeit. Op die manier hoopten we haar een positieve stimulans te geven. Zoals jullie waarschijnlijk al tussen de regels door lezen … zonder het gewenste resultaat.

Daarom zijn we nog steeds op zoek naar leuke manieren om eten te presenteren. Ik was dus ook heel blij dat ik het boek Kooksprookjes mocht recenseren! Nieuwe ideeën om onze dochter te laten eten!

De inhoud
Het boek bestaat uit twee delen. De ene deel bevat de sprookjes. Het tweede deel de recepten.

Bij de sprookjes maken de lezers kennis met Warre Wortel en zijn vriendjes. Alle avonturen die ze beleven, beleven ze met en door voedsel. Zo maken ze een ‘bootje brood’, springen ze op een paddenstoel met een hoed vol hagelslag en lachten ze om Benny de bananenclown.

Als je het boek omdraait vind je feestelijke vrolijke recepten, die na bereiding een feest op je bord zijn. Als dat geen stimulans is om te eten! Wie wil er tenslotte geen Frambozenstreken, Citroentranen of Fruitige regenbogen eten! Op deze manier gaat eten van moeten naar mogen! Een enorme stimulans voor moeilijke eters.

Van de Frambozenstreken hebben we inmiddels hier in huis gesmuld. Omdat onze dochter lactose-intolerant is, moest er het een en ander worden aangepast, maar de het was een feest om te eten!

Wat heb je in handen
Het is een dik en stevig boek. Hardcover, ongeveer A4-formaat en het bevat 64 pagina’s. De illustraties zijn kleurrijk en vrolijk. De illustraties bij de sprookjes sluiten perfect aan bij de verhalen. Ze staan als het ware als foto’s naast het verhaal

De illustraties bij de recepten zijn informatief, duidelijk en zeer begrijpelijk voor jonge kinderen. Zien is doen!

Auteur en illustrator
Er staan maar liefst drie namen op de kaft van het boek:

De sprookjes zijn van de hand van Christina van Geel. Deze Belgische is een bekende op radio en TV. Ook is haar stem al ruim 20 jaar haar broodwinning.

De recepten zijn van Ann Vissers is de kok van Den Armand in Brugge. Ze heeft een passie voor streekproducten en fair-trade

De illustraties zijn van Ann de Bode. Persoonlijk kende ik haar van het boek “Sinterklaas is ziek”, maar dat is natuurlijk niet het enige boek met haar illustraties.  Haar illustraties kenmerken zich als vrolijk, herkenbaar en spontaan.

Auteur/Illustrator: An Vissers, Christina van Geel, Ann de Bode
Uitgeverij: De Eenhoorn
ISBN: 978 90 5838 640 3
Voor kinderen vanaf 4 jaar

/Annemarel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.