Op zondag 21 juni is het Vaderdag…en hoewel ik weet dat ik er vroeg bij ben, leek het me verstandig om me alvast een beetje te oriënteren. Met een papa zoals die van mij, die eigenlijk nooit wensen heeft/weet wat hij wil hebben, is het soms best een opgave om met iets leuks en origineels aan te komen. En in de afgelopen jaren heb ik al zoveel boekenbonnen aan hem gegeven tijdens verschillende gelegenheden, dat ik dat dus echt niet meer wil. Ik geef 5 cadeautips voor Vaderdag en hoop dat jullie er iets aan hebben.

Kookboek

Okay, het heeft te maken met ‘boeken’, maar een mooi kookboek staat natuurlijk altijd mooi op het aanrecht. Je hebt ook van die speciale standaards waarop je ze ‘uit kunt leggen’. Ik zag laatst zelfs ergens een boek met allerlei verschillende borrelplanken voorbij komen. En dat is tijdens een feestelijke dag natuurlijk altijd een goed idee. Kookboeken zijn er in allerlei soorten en maten en het maakt eigenlijk niet uit welke keuken jouw favoriet is, je kunt er altijd wel een bijpassend boek bij vinden.

Ketting

Niet voor alle mannen geschikt, dat moet ik er wel bij zeggen, maar een gouden ketting heren kan ook een mooi cadeau zijn om te geven. Ik houd zelf van een wat subtielere ketting, dus ik zou niet zo snel voor hele grote schakels gaan. Daarnaast moet het allemaal ook wel passen bij de persoon die het cadeau krijgt. Het dragen van sieraden is niet aan iedereen besteed, dus wellicht wel een idee om van tevoren te polsen of je vader dit een leuk cadeau zou vinden.

Bierbrouwpakket

Nu de terrassen dicht zijn (en misschien ook nog wel een tijd dicht blijven) zijn we allemaal aangewezen op onze eigen tuin (of terras/balkon). Een biertje drinken in de zon, terwijl er hordes mensen voorbij struinen in het centrum zit er dus niet in. Hoe leuk is het dan om zelf je eigen bier te brouwen en over een tijdje op te drinken. Ik las dat er weer een behoorlijk warme zomer aan zit te komen…goed insmeren dus, zonnebril op en een pilsje van je eigen brouwsel in je hand.

Foto op hout

Leuk om op te hangen is een foto op hout. Dit kan een foto van een vakantie zijn, een gezinsfoto, foto van de kleinkinderen…een lievelingsdier, alles is mogelijk. Wij hebben zelf een leeuwenwelp in de woonkamer hangen en in de hal hangt een prachtige foto van onze jongste. Ik kijk er altijd nog met veel plezier naar. Foto’s brengen altijd herinneringen naar boven, een prachtig cadeau om te geven dus.

Dinerbon favoriete restaurant

Leuk om alvast te geven en hiermee steun je ook nog eens een lokale ondernemer. Een etentje kan eigenlijk altijd en als je een bon geeft dan heeft je vader iets om naar uit te kijken. Als de horeca weer helemaal opengaat, kunnen jullie alsnog een feestje bouwen samen.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.