Smart casual is een casual look met een chic randje/detail. Steeds vaker kiezen mannen voor deze stijl, want naast dat je kleding lekker moet zitten, is het ook wel fijn om een beetje te shinen. Kleren maken tenslotte de man toch?!

Smart casual is geschikt voor werk en vrije tijd. Je kunt met deze outfit vanuit je werk meteen door naar een feestje of borrel, zonder over- of underdressed voor de dag te komen. Comfortabel en netjes it is!

Deze items kunnen altijd

Er zijn drie kledingstukken die altijd kunnen voor een smart casual look; een mooi (gestreken) overhemd, een chino (dit is een nettere optie dan een spijkerbroek en een iets minder formele broek dan een pantalon) en een polo (ook zonder kreukels natuurlijk). Chino’s zijn vaak verkrijgbaar in rustige, effen kleuren waardoor ze goed te combineren zijn. Indien je deze broek combineert met een mooi overhemd (of een polo) kom je direct goed voor de dag. Als het wat frisser is, kun je er ook met gemak een getailleerde colbert of een pullover overheen dragen.

Overhemd of polo

Een mooi overhemd of een mooie polo vallen altijd goed in de smaak. Aangezien een smart casual look ook gericht is om mensen die bijvoorbeeld op een kantoor werken, is het wel van belang dat je ervoor zorgt dat het allemaal netjes gestreken en schoon is. Kies als je wat slanker bent zeker voor een getailleerd exemplaar….staat altijd goed!

Schoenen

Nee, je afgetrapte sneakers, die het allerlekkerste lopen, passen echt niet bij een smart casual look. Schoenen van blackstone daarentegen zijn wel geschikt. Ze hebben een stoere look, maar zien er niet uit alsof je gaat wandelen met je ouders in het Limburgse berglandschap. Ook zij de schoenen van santoni bij uitstek geschikt om te dragen. Zeker een schoen met een gesp geeft net wat meer uitstraling.

Pantalon

Fan van een pantalon? Tegenwoordig zijn deze echt niet meer zo oubollig als vroeger. Je kunt deze combineren met een t-shirt of een longsleeve. Pantalons zijn er tegenwoordig ook gemaakt van grovere materialen of joggingstof. Je combineert deze nette broek met sneakers.

Spijkerbroek

Toch gehecht aan je (nette) spijkerbroek? Draag er een t-shirt op en een colbert. Hierdoor creëer je een moderne zakelijke look. Zorg er wel voor dat het t-shirt van hoge kwaliteit is en zonder heftige printjes. Ton sur ton (toon-op-toon) is een goed idee: draag bijvoorbeeld een donkerblauw t-shirt onder een donkerblauw colbert op een spijkerbroek.

Accessoires

Alles is eigenlijk toegestaan, maar maak het vooral niet te opzichtig. Een stropdas is niet nodig, maar mag eigenlijk wel altijd. Verder kun je een mooi horloge of een armband dragen. Ook leuk; bretels maken de outfit ook af en geven het geheel een wat speelsere look. Draag een riem met een toffe gesp, niet alleen mooi, maar ook handig zodat je broek niet van je kont zakt.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.