Het uitkiezen van een leuk kerstcadeau voor de kids kan een lastige opgave zijn. Helemaal wanneer Sinterklaas ook al is langs geweest dit jaar. Om je wat inspiratie te geven, hebben wij in dit artikel 3 Kerst cadeautips voor je op een rijtje gezet. Merry Christmas!

  1. Speelkaarten bedrukken

Kaartspellen. Iedereen doet het. Jong en oud. Het zorgt voor urenlang speelplezier met nieuwe vrienden die je hebt ontmoet tijdens het reizen, op een luie zondag óf wanneer je Kerst aan het vieren bent met de kids. Kaartspellen zijn het ingrediënt voor een gezellige avond. Wanneer wij denken aan een gezellige avond, dan denken wij onder andere aan Kerst. Dus wat dacht je van speelkaarten bedrukken als Kerst cadeautip? Je kunt er zelf jouw persoonlijke noot aan geven, bijvoorbeeld door middel van een leuke en originele tekst, die goed bij de kids past. Speelkaarten zijn er in allerlei varianten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een luxe set in een stijlvol etuitje of een opvallende set in een bijpassend doosje. De bedrukte speelkaarten zullen vervolgens ongetwijfeld ook op ieder verjaardagsfeest tevoorschijn worden gehaald, waardoor jullie weer even terugdenken aan die gezellige avond met Kerst.

  1. Kinderboek of e-reader

Het geven van een kinderboek of e-reader zijn twee van de leukste cadeaus voor tijdens Kerst. Beiden zijn een verantwoord cadeau en met name geschikt voor kids die gek zijn op lezen. In de digitale wereld waarin wij nu leven, is het goed om de kinderen te blijven stimuleren om ook “offline” te lezen. Een van de 10 best verkochte kinderboeken van dit moment volgens Bruna is ‘De gorgels en het geheim van de gletsjer’ van Jochem Meyer. Hoewel een kinderboek een relatief goedkoop cadeau is, kan het aanschaffen van een e-reader op lange termijn veel geld besparen, omdat hierop meerdere e-boeken tegen een lagere prijs dan offline boeken aangeschaft kunnen worden. Geen zorgen! Een e-reader biedt een natuurlijke leeservaring en heeft dus geen negatieve invloed op de ogen. Onze oudste is meer gaan lezen sinds hij er eentje heeft!

  1. Ga eropuit!

Deze Kerst cadeautip is er een voor wanneer je geen flauw idee hebt wat je ze dit jaar moet geven. Laat de kids eens op een andere manier hun cadeau uitpakken. In plaats van ze speelgoed, gadgets of snoepgoed of chocolade geschenken te geven, kun je ook met ze eropuit gaan. Wat dacht je van – bij minder goed weer – een middagje naar de bioscoop (met Kerst draaien er altijd wel kinderfilms) of naar een subtropisch zwemparadijs? Of – bij goed weer – een dagje naar de speel- of dierentuin, een attractiepark of een kindermuseum? Dit is een cadeau dat zeker bij ze in de smaak zal vallen!

Wij hopen dat je na het lezen van dit artikel voldoende inspiratie hebt opgedaan. Wat ga jij de kids dit jaar met Kerst geven?

Beeld: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.