Is jouw kind binnenkort jarig? Dan moet er uiteraard een kinderfeestje georganiseerd worden. Wat voor kinderfeestje het beste is, is heel erg persoonlijk. Dit hangt onder andere af van de leeftijd van het kind, het budget voor het feestje, waar je het wilt houden enzovoorts.

Hoeveel kinderen uitnodigen?

Soms kan het handig zijn om de leeftijd van het kind te laten bepalen hoeveel kinderen er uitgenodigd mogen worden. Wordt het kind zes jaar, dan mogen er ook zes vriendjes/vriendinnetjes uitgenodigd worden. Wordt het feestje thuis gehouden, dan scheelt dit vaak wel in de kosten, waardoor er vaak wat meer kinderen kunnen komen. Als het feestje organiseren uitbesteed wordt (of op een andere locatie wordt gehouden dan thuis, met hapjes, drankjes en bijvoorbeeld een kinder dj)  dan lopen de kosten vaak wel wat sneller op.

Feestje voor kleuters

Veel kleuters vinden het geweldig om thuis een feestje te doen. Dit vraagt uiteraard wel wat organisatie van de ouders. Er moeten bijvoorbeeld spelletjes bedacht worden, een speurtocht worden uitgezet, maar ook diverse spullen dienen te worden aangeschaft. Vaak begint het feestje voor kleuters met het versieren van cake. Dit vinden de meeste kinderen erg leuk en lekker. Het is leuk om het feestje af te sluiten met een heuse frietpicknick. Je legt dan een groot zeil op de grond en gooit in het midden de friet en snacks neer. Er zijn geen borden, maar op het zeil wordt de saus gedaan. Na afloop gooi je het zeil weg of je maakt het eenvoudig schoon.

Kinderfeestje voor basisschool kinderen

Kinderen die pas net op de basisschool zitten, vinden het vaak erg leuk om naar een indoor speelparadijs of een trampoline centrum te gaan. Zij kunnen zich daar uren vermaken. Voor ouders is dit erg relaxed. Uiteraard moet er ook voor een hapje en drankje gezorgd worden. Dit kan je, om geld te besparen, thuis doen, maar ook op locatie zijn er vaak mogelijkheden genoeg.

Fuif voor groep acht

Als jouw kind in groep acht zit, zal hij of zij geen standaard feestje meer willen. Vaak wordt er dan een fuif gegeven. Dit doen zij dan met een groep vrienden en vriendinnen en dan wordt heel groep acht uitgenodigd. Omdat dit om een grotere groep kinderen gaat, zal dit niet bij iemand thuis kunnen plaats vinden. Meestal zal dit op een externe locatie moeten gebeuren. Dit kan bijvoorbeeld in een clubhuis zijn. Het kan lastig zijn om een grote groep kinderen een paar uur te vermaken. De oplossing daarvoor is het organiseren van een kinderdisco. Nagenoeg alle kinderen van deze leeftijd vinden dit geweldig. Uiteraard is ouderlijk toezicht altijd noodzakelijk.

Feestje voor pubers

De meeste pubers kiezen er voor om een aantal vrienden en / of vriendinnen uit te nodigen om te komen chillen bij hem of haar thuis. Ze kletsen dan over van alles en nog wat en dat alles natuurlijk onder het genot van wat lekkere hapjes en drankjes. Ouders zijn uiteraard verboden op dit feest. Het is echter wel slim om stiekem een klein oogje in het zeil te houden.

Uitgelichte afbeelding: Happy kids from Shutterstock/Photographee.eu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.