Twee violen en een trommel en een fluit, want jouw kleine die is jarig en de vlaggen hangen uit! Wie jarig is trakteert, dat staat als een paal boven water. Maar elk jaar weer iets origineels bedenken om je kind mee te geven naar school, wordt toch steeds lastiger. Bijna iedere week komt jouw kind weer thuis met een prachtig verhaal over een traktatie van een klasgenootje. De verwachtingen liggen dus hoog. Leuke, betaalbare ideeën voor een traktatie waar jouw kind, de klasgenootjes én de moeders het nog lang over zullen hebben…

Candyland
Zoetigheid is bij kinderen natuurlijk altijd goed, en laten we eerlijk zijn, het is een verjaardag, dus dan mag er best een keer gezondigd worden. Onderstaande traktaties kan iedereen maken!

  • Ice cream: je kind wil graag ijsjes uitdelen, terwijl ‘ie jarig is in december. Alles kan natuurlijk, maar je kunt hier ook creatief mee omgaan. Koop een grote hoeveelheid ijshoorntjes en een paar zakken marshmallows. Vul de ijshoorntjes met de marshmallows en steek er als finishing touch een papieren parapluutje in. Et voilà, ijsjes in december.
  • Cupcakes: met cupcakes kun je echt alle kanten op. Op Pinterest en YouTube staan genoeg voorbeelden en tutorials van de gekste creaties. Vaak is dit simpeler dan je denkt. Maak met witte botercrème, een marshmallow, een chocoladestift en wat versierseltjes leuke cupcakes voor een wintertraktatie in de vorm van een sneeuwman. Is jouw kleine een echte voetballiefhebber? Maak dan cupcakes met een voetbal erop of wanneer je kind een tennisfanaat is maak je er natuurlijk net zo makkelijk een tennisbal van. Ook de onder kinderen geliefde gele Minions zijn een lust voor het oog en erg simpel te maken. Pinterest is je beste vriend in deze! Bescherm je smartphone met een goed Motorola telefoonhoesje tegen alle viezigheden tijdens het bakken en maak een filmpje van je proces. Leuk om te delen op YouTube, zodat andere mensen je creatie kunnen namaken!
  • Wie houdt er nu niet van poffertjes? Als je iets wilt maken waarvan je zeker bent dat iedereen het lust, zit je met poffertjes altijd goed. Bak om te beginnen een grote berg poffertjes. En wat heb je verder nog nodig? Slagroom, aardbeien en satéprikkers. De rest kun je eigenlijk zelf al wel invullen. Prik een poffertje op de satéprikker, spuit er een klein laagje slagroom op en rijg er vervolgens een aardbei aan. Herhaal dit net zolang tot de prikker vol zit. Een lust voor de maag en een lust voor het oog!

Gezonde traktaties
Op veel scholen is er tegenwoordig een nieuwe regel dat traktaties enigszins gezond moeten zijn. Gelukkig zijn ook daar veel leuke en lekkere dingen voor te bedenken.

  • Wordt jouw zoon of dochter de nieuwe Max(ime) Verstappen? Dan is een gezonde racewagen dé ultieme traktatie voor jouw racemonster. Bananen, aardbeien en cocktailprikkers zijn het enige wat je nodig hebt. Pel voor iedere traktatie 1 hele banaan, dit wordt het middenstuk van de auto. Prik aan beide zijkanten 2 cocktailprikkers (4 in totaal). Prik op iedere cocktailprikker eerst een plakje aardbei en daarna een plakje banaan. Maak nog 3 hele aardbeien op de bovenkant van de racewagen vast met cocktailprikkers en jouw traktatie is ready for take-off! Zet je smartphone in een zelf ontworpen iPhone 8 telefoonhoesje met standaard en maak een leuke selfie met het eindresultaat. Prachtige herinnering voor later.
  • Met deze traktatie zit het met de aaahh’s en oooh’s wel goed. Benodigdheden voor een schattig en gezond egeltje: voor iedereen een peer, druiven, rozijntjes, appelstroop en cocktailprikkers. Schil de bovenste helft van de peer en laat om het dikke stuk van de peer de schil zitten. Snij vervolgens een stukje van de peer over de lengte af, zodat je hem stabiel neer kunt zetten. Prik in de helft van de peer mét schil allemaal kleine cocktailprikkertjes met druiven erop. Maak op de helft van de peer zónder schil oogjes en een neusje met rozijntjes die je vastplakt met een beetje appelstroop.
  • Met een meloen kun je je creativiteit helemaal de vrije loop laten gaan. Koop verschillende soorten meloenen, zoals een galia meloen, watermeloen of een cantaloupe meloen. Maak met een lepel of een bolletjestang mooie bolletjes uit de meloen en doe deze in een fleurig gedecoreerd bakje. Parapluutje erin voor een extra vrolijke look en je zomerse traktatie is af! Ook kun je de meloen in acht stukken verdelen en hier prachtige bootjes van maken. Een cocktailprikkertje met een zeil van bijvoorbeeld de schil eraan en je boot is al af.

Creativiteit is erg belangrijk in de opvoeding van je kind. Maak daarom bovenstaande dingen niet alleen met verjaardagen, maar ook eens op een regenachtige zaterdagmiddag. Ook op andere manieren kun je jouw kind voorzien van een flinke dosis creativiteit. Maak je eigen ansichtkaarten, koop een paar blanco hoesjes om te versieren of ga op de origami tour. Je zult zien dat jouw kind het hartstikke leuk vindt om te doen en later zal ‘ie ontzettend veel profijt hebben van de creatieve opvoeding.

Afbeelding: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.